USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Танки, гаубиці та ППО: Німеччина готує рекордний пакет військової допомоги для України

13 Травня 2023 13:12
Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму близько 2,7 мільярда євро, це найбільша допомога країни від початку повномасштабної війни.

Про це пише Spiegel.

У пакет увійдуть ще 20 бронетранспортерів Marder, 30 танків Leopard 1, 18 колісних гаубиць, 12 пускових установок IRIS -T-SLS і сотні керованих ракет для цієї системи.

Крім того, Берлін хоче допомогти Україні у розвідці ворожих позицій, для цього запланована поставка до 200 розвідувальних безпілотників.

«Також планується передати 100 захищених бойових машин, які в першу чергу будуть використовуватися для транспортування військ на фронт, і понад 100 машин логістичної підтримки», – йдеться у повідомленні.

Німеччина також має намір суттєво модернізувати протиповітряну оборону України.

Зазначається, що пакет мають оголосити паралельно з врученням премії Карла Великого Президенту України Володимиру Зеленському в неділю в Аахені.

Зауважимо, один із найбільших виробників військової техніки та зброї в Німеччині концерн Rheinmetall заснував з українським «Укроборонпромом» спільне підприємство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus