USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

«Там і таргани, і миші, і все на світі»: лучанка захарастила речами зі смітників підвал-укриття

Сьогодні 08:12
Мешканці одного з районів Луцька скаржаться на сусідку, яка зносить свої речі до підвалу. Жінка збирає непотріб на смітниках. Усе це вже не вміщується ні в її квартиру, ні в комірчину підвалу.

Як сусіди планують вирішити проблему – у сюжеті ТРК «Аверс».

На вулиці Володимира Івасюка (колишня Даньшина), що в мікрорайоні ЛПЗ, мешканці багатоквартирного будинку вирішили облаштувати укриття – спільний підвал на два під’їзди. Однак, турбуючись про безпеку, люди занепокоєні через бруд та антисанітарію з боку сусідки, яка складає непотріб зі смітників у коридорах підвалу.

«Миші вже були в під’їзді. А зараз ще таргани з’являться. І запах у під’їзді не найкращий», – розповіла мешканка будинку.

Жінка, яка з кожним днем займає все більшу площу підвалу, каже, що перейматися нічим.

«Тут помістяться не лише вони, а й із сусідніх будинків люди. Гляньте, яке велике приміщення. У нас сюди загалом ходило до 10 людей», – твердила Лілія.

Читати ще: Одні захоплюються, інші критикують: у Луцьку двірник-волонтер влаштував сортування сміття

Проблема виникла декілька років тому. Спочатку пані Лілія засмічувала власне житло, а коли речі перестали поміщатися у квартиру, то почала займати під’їзд. Через скарги сусідів, яким заважало сміття, згодом перемістила його у свою комірчину в підвалі.

«У мене бокова комірчина, але туди вже речі не поміщаються. Я торгую на ринку. Можу щось віддати даремно, щось за пів ціни», – зазначила Лілія.

Жінка живе одиноко, далекі родичі за кордоном. Сусіди стверджували, що вона має юридичну освіту, однак на сьогодні без заробітку. Якісь продукти харчування їй справді віддають люди. Інколи дають щось старе, але й такими речами не нехтує. Усе майно зберігається в сирому підвалі і гниє.

«Я ні в кого допомоги не прошу. Прошу, щоб мені просто не заважали», – зауважила власниця речей.
Півтора року тому проблема дуже загострилася. Люди почали звертатися в різні інстанції. Кажуть: приїхали працівники муніципальної варти, написали акт, виписали штраф жінці та поїхали. На цьому все.

Жінка натомість згодна сплачувати хоч декілька разів штрафи, аби не позбавлятися власності.

«Представники ЖКП намагалися прибрати, але сказали, що бояться. Можливо, та людина спробує їм якось нашкодити», – додав мешканець будинку.

«Один раз на місяць вони повинні вичищати підвальні приміщення. Скільки живу в цьому будинку, ні разу не прийшли. Мені казали, що один раз були, коли треба було очистити під’їзд. Там, мовляв, побачили й мишей, і тарганів, і все на світі», – акцентувала ще одна мешканка.

Читати ще: У селі на Волині заробляють гроші на смітті

Писали люди також заяву до поліції. Там провели профілактичну бесіду. Жителі не знають, до кого далі звертатися. На зборах вирішили писати колективну скаргу на друге житлово-комунального підприємство. Бо без поліції його робітники не погодилися забирати сміття у власниці. А догляд за підвальним приміщенням належить до компетенції ЖКП.

Керівник відділення ЖКП № 2 Микола Романюк пообіцяв вирішити проблему спільними зусиллями. Каже, що туди треба не одна вантажна машина. Із жінкою розмовляли, але це результатів не дало.

«Людину вже штрафували. Думаю, у цьому плані треба далі продовжувати. А щодо нас, якщо нам буде припис, то будемо викликати поліцейських і прибирати разом із поліцією. Я, до речі, обговорю ситуацію з муніципальною вартою. Треба це питання точно закрити, щоб люди не страждали», – наголосив директор ЖКП № 2 Микола Романюк.

Читати ще: У Луцькій громаді функціонують три центри управління відходами: як вони працюють

Реакція комунальників буде після повторного звернення і припису. Крім того, сусіди зголосилися допомогти жінці, через яку зібрались.

«Ми розуміємо, що в людини є певні проблеми з метальним здоров’ям, тому по доброму намагаємося з нею говорити. Але ми самі не можемо вирішити це питання», – зазначила мешканка будинку.

Люди сподіваються, що допоможе звернення до соціальних служб, які опікуються подібними людьми. Бо рідних, які б надали допомогу, у жінки немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP Сьогодні 08:34
знову імпотентність поліції. ЖКП викликає поліцію і спокійно прибирає, але правоохоронцям байдуже,вони не виконують свою роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus