USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

«Талібан» заборонив жінкам говорити на публіці

25 Серпня 2024 23:31
В Афганістані верховний лідер «Талібану» Мавлаві Хібатулла Ахундзада затвердив закони про «боротьбу з пороками та популяризацію чеснот». Вони забороняють жінкам говорити та показувати обличчя на публіці.

Про це повідомляє Associated Press, яке ознайомилося із законами, передає Бабель.

Таліби створили міністерство для «пропаганди чесноти та запобігання пороку», коли у 2021 році захопили владу.

Ухвалені закони дозволяють відомству регулювати поведінку жінок і призначати покарання у вигляді арешту.

Тепер жінки зобов’язані закривати тіло й обличчя. Жіночий голос таліби вважають інтимним, тому заборонили жінкам говорити вголос на публіці – це дозволено тільки з родичами або чоловіком.

Читати ще: У Британії планують прирівняти екстремальну мізогінію до тероризму

Жінкам і чоловікам заборонено дивитися одне на одного, якщо вони не кровні родичі або не подружжя. Усе задля того, щоб «уникнути розбещеності».

Минулого місяця ООН заявила, що міністерство створює атмосферу страху і залякування серед афганців, особливо жінок та дівчат. Таліби відкинули звинувачення ООН. В ООН вважають, що «Талібан» запровадив найрепресивніший у світі режим для жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus