USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Та ж водопровідна, лише з націнкою: назвали альтернативу бутильованій воді

22 Листопада 2021 16:43
В Україні в більшості випадків бутильована вода, що продається – це звичайна водопровідна, проте додатково очищена вода.

Таку думку озвучила еколог, експерт з охорони водних ресурсів Мар’яна Гінзула, пише «Апостроф».

Вона погодилася з думкою, що продаж такої води за великі гроші – це «великий розводняк».

«За фактом це водопровідна вода, очищена додатковим обладнанням і з величезною націнкою продається в бутильованій тарі. Тобто якщо ми беремо ціну води, очищену зворотним осмосом, це близько 50 копійок за літр, а бутильована вода – це 8 грн за літр. Націнка просто фантастична», – каже Гінзула.

За словами експерта, щоб знищити патогени у водопровідній воді буде достатньо відстоювання. Іншим варіантом є кип’ятіння.

«Для питної води з-під крана, я вважаю, найкращим є відстоювання. Кип’ятити теж можна, але після цього у води з’являється певний смак, який не всім подобається», – уточнила еколог.

Раніше інший експерт розповідав, що найшкідливішою для здоров’я водою є не водопровідна, яка очищається небезпечним хлором, а абсолютно чиста від будь-яких домішок. За його словами, дезінфекція води відбувається за старою технологією – світ вже почав від неї йти. Плани відмовитися від неї в Києві експерт назвав правильним рухом, оскільки хлор є дуже високоактивною хімічною сполукою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 22 Листопада 2021 17:16
Правильно, правильно, відмовляйтеся від хлора. Коли в Луцьку вода очищувалася хлором то проблем з будь-якими хворобами не було, вона була смачна і всі її пили з-під крана без будь яких проблем. Зараз воду з-під крана пити неможливо, доводиться для питття купляти, а з-під крана тільки кипятити. Відповідно виникає питання: чому всі потуги влади поліпшити здоровя людей обертаються протилежною дією?
ABC до Лучанин Показати IP 22 Листопада 2021 18:47
Зараз вода у Луцьку знезаражується гіпохлоритом натрію, він не такий токсичний, як рідкий хлор. Та й вода у нас береться із підземних свердловин, тому вона досить непоганої якості. Якщо будете проїздом у будь якому місті на Дніпрі, де іде забір із річки, спробуйте їх воду. Скрізь присутній запах хлору, десь більше, десь менше. В нас такого немає, слава Богу.
Анонім Показати IP 22 Листопада 2021 23:28
Я вимірювала жорсткість води домашнім приладом. Так ось бутильована була 75, а з-під крану 325, при нормі до 120! (Вибачте, не пам'ятаю одиниць вимірювання, прилад дали родичі). Ось такі справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus