USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Ситуація серйозна: росіяни затвердили план теракту на ЗАЕС, – ГУР

26 Червня 2023 09:47
Терористична росія завершила підготовку до теракту на Запорізькій атомній електростанції. Біля чотирьох з шести енергоблоків російські війська розмістили техніку з вибухівкою.

Про це в інтерв’ю британському виданню The New Statesman заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов.

За його словами, ядерні реактори без охолодження можуть розплавитися за період від 10 годин до 14 днів.

До аварії на ЗАЕС також може призвести підвищення напруги на лініях електропостачання до станції.

«План теракту на ЗАЕС повністю розроблено та затверджено. Для прискорення катастрофи вони можуть використати технічні засоби», – зазначив Кирило Буданов.

Керівник ГУР МО України нагадав про мінування ставка-охолоджувача ЗАЕС, до якого вдалися росіяни, а також повідомив про розміщення начиненої вибухівкою техніки біля чотирьох з шести енергоблоків станції.

«Ніколи ситуація не була такою серйозною, як зараз», – підкреслив Кирило Буданов.

За словами начальника ГУР МО України, наказ держави-агресора вчинити теракт на ЗАЕС може бути спричинений поразкою окупаційних військ на лівому березі Дніпра – створення зони ядерного лиха росія розглядає як запобіжник для подальшого просування Сил безпеки та оборони України.

Водночас, за оцінкою Кирила Буданова, є ризик, що московія може здійснити атаку на ЗАЕС із витоком радіації як «превентивний захід», аби зупинити наступальну операцію України та заморозити лінію фронту в нинішньому вигляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Червня 2023 12:37
а те,що головний вагнер-кувалда тепер в Білорусі хіба не менш серйозно? путін навряд чи його вб'є, бо це зробить з повстанця героя-мученика, а от "смить пазор кров'ю" для 'правінівшихся' тим, що відкриють ще один фронт з Україною - цілком можливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus