USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Системи ППО окупантів під Євпаторією потрапили на фото відпочивальників

22 Серпня 2022 08:29
Відпочивальники в окупованому Криму сфотографували російські системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією та опублікували фотографії у соціальних мережах.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Фото озброєння було зроблено в районі озера Терекли (Солоне) неподалік села Молочне. Про роботу ППО в цьому районі повідомлялося у п’ятницю та в суботу.

У неділю ввечері призначений Росією «губернатор» анексованого Севастополя Михайло Розвозжаєв також написав у Telegram, що російські системи ППО «відпрацювали чергові об’єкти на підходах до Бельбека (військовий аеродром – ред.) з боку Євпаторії». У суботу окупанти повідомили, що безпілотником атаковано штаб-квартиру Чорноморського флоту Росії.

Незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на фотографію систем ППО, опубліковану наприкінці липня користувачем «ВКонтакте». Фото містило географічні координати. Ці координати показують, що знімки були зроблені поблизу Молочного.
В інтернеті є й інші подібні фото.
«Радіо Свобода» вдалося знайти знімки установок, які можна геолокувати в цьому ж місці, зроблені поблизу. Їх опублікував ще один користувач «ВКонтакте». Фотографії дозволяють підтвердити, що йдеться про установки С-400.
Знімки були зроблені, судячи з геолокації телефону їхнього автора (досить точної, як випливає з міток в інших його постах), за 1,5 кілометра від поля, на косі між Терекли та Чорним морем.

Сервіс супутникових знімків Planet.com дозволяє побачити сліди на місці можливого розташування установок ППО з космосу та визначити, що активність на цій ділянці почалася не пізніше 15 липня, після чого кількість доріг у полі збільшувалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus