USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Сирський доручив СБУ перевірити Гладкого

Сьогодні 10:56
Служба безпеки України проведе додаткову спеціальну перевірку начальника штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого.

Про це йдеться у заяві Генерального штабу Збройних сил України.

«За результатами засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, розвідки та оборони Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо проведення додаткової спеціальної перевірки органами СБУ начальника штабу командування Сил безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що на час перевірки Гладкий буде усунений від виконання службових обовʼязків за посадою.

Відомо, що рішення про додаткову спеціальну перевірку органами СБУ начальника штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого ухвалив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За інформацією DeepState, командувач СБС Вадим Сухаревський був проти призначення Гладкого – підозрюваного у держзраді, шпигунстві та корупції.

Читат ще: Вранці під час повітряної тривоги вибухи також лунали біля Луцька і в Рівному

За даними ЗМІ, дружина Романа Гладкого нібито має російське громадянство й живе в окупованому Криму, а дочка брала участь у змаганнях із плавання за Центральний спортивний клуб армії РФ. Під час окупації агресором Севастополя Гладкий виїхав на підконтрольну Україні територію, а його сім’я залишилась на півострові.

Кілька днів тому Командування Сил безпілотних систем заявило, що Гладкий пройшов перевірку СБУ. Також там запевнили, що він має відповідний досвід та освіту, зокрема проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком повномасштабного російського вторгнення виконував завдання «на різних важливих напрямках».

У свою чергу Служба безпеки України повідомила hromadske, що не проводила перевірку щодо Романа Гладкого перед його призначенням на посаду очільника штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ. Однак там уточнили, що Служба перевіряла Гладкого у 2020 році у зв’язку з його допуском до державної таємниці.

Нагадаємо, капітан першого рангу Роман Гладкий був призначений начальником штабу Сил безпілотних систем. Він замінив на посаді Вадима Сухаревського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шамхатист Показати IP Сьогодні 12:25
Сирський попросив СБУ, доручити може президент...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus