USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Сина Байдена звинуватили в несплаті податків і незаконному володінні зброєю

21 Червня 2023 11:58
53-річний син президента США Хантер Байден 20 червня визнав свою провину за трьома пунктами федеральних звинувачень, пов’язаних із несплатою податків і незаконним володінням зброєю.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на AP.

Два пункти фінансових звинувачень стосуються несплати федерального податку на прибуток у встановлений термін у 2017 і 2018 роках у розмірі 1,2 мільйона доларів, які, як стверджував Байден-молодший, він пізніше повернув.

Третій, найсерйозніший пункт звинувачення, пов’язаний із тим, що у жовтні 2018 року Хантер Байден володів пістолетом, при цьому хибно заявивши, що не вживає наркотиків. Пізніше він зізнався, що був кокаїнозалежним у цей період.

За це передбачене максимальне покарання до 10 років позбавлення волі, та оскільки Байден-молодший уклав досудову угоду, то він може отримати м’якший вирок або штраф до 250 тисяч доларів.

Як повідомляє CNN, Хантер Байден, визнає два податкові порушення в обмін на угоду зі слідством за іншим звинуваченням.

CNN посилається на документи Міністерства юстиції США. За даними ЗМІ, Гантер укладе угоду з Федеральною прокуратурою у справі за звинуваченням у наданні неправдивої інформації під час придбання вогнепальної зброї.

Натомість він визнає свою провину за двома звинуваченнями у податкових правопорушеннях.

«Хантер вважає важливим взяти на себе відповідальність за помилки, які він зробив у скрутний період свого життя», – зазначив його адвокат.

Визнання Хантером Байденом провини завершує тривале розслідування Міністерства юстиції США, розпочате за президентства Дональда Трампа у 2018 році. Це також означає швидший розгляд справи в окружному суді штату Делавер.

У Білому домі відмовились коментувати ситуацію по суті, лише підкресливши, що президент і перша леді підтримують Хантера Байдена у його прагненнях «продовжувати налагоджувати власне життя».

Зазначимо, що це не єдине розслідування, де фігурує Байден-молодший. Республіканці в Палаті представників США самостійно перевіряють закордонну бізнес-діяльність сина президента, зокрема й причетність Байдена-старшого до неї.

Лінія звинувачень республіканців ґрунтується на тому, що Хантер Байден покладався на вплив батька – раніше віцепрезидента США – для укладання бізнес-угод, зокрема з представниками Китаю та України. Байдени офіційно заперечували, що такий вплив був.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
микола Показати IP 21 Червня 2023 13:35
невже це потрібно волинським новинам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus