USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Син Медведєва і племінниця Путіна: хто потрапив під нові санкції Євросоюзу

19 Грудня 2023 08:24
Євросоюз в рамках 12 пакету санкцій проти Росії ввів персональні обмеження проти 61 людини і 86 організацій. Їхній список був опублікований в Офіційному журналі ЄС.

Про це інформує УНІАН.

Серед фізичних осіб, які опинилися під санкціями, – син заступника голови Радбезу Дмитра Медведєва Ілля, дружина губернатора Кузбасу і племінниця Володимира Путіна Анна Цивільова, голова Мосміськдуми Олексій Шапошніков, глава «Росфінмоніторингу» Юрій Чиханчин, директор «Уралвагонзаводу» Олександр Потапов, глава Башкирії Радій Хабіров, а також 14 членів ЦВК Росії.

Цивільову пов’язують з фондом «Захисники Вітчизни», який грає важливу роль у військовій агресії проти України. На так званий фонд також були накладені обмеження.

Читати ще: Австрія схвалила санкції проти РФ після виключення Україною Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

А ось сина Медведєва звинуватили в організації дезінформаційної пропагандистської кампанії через кураторство платформи «Я в Росії», що надає державні послуги в анексованих Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

У чорний список юридичних осіб потрапили пропагандистські телеканали «Царьград» і «Спас», група «АльфаСтрахування», особлива економічна зона «Алабуга».

У список також потрапили помічник командира загону ОМОН «Арсенал» Нацгвардії Андрій Фроленков і глава Центру спеціального призначення «Витязь» Олександр Беллоглазов. Вони брали участь в окупації Бучі.

Під нові санкції ЄС також потрапили російські оператори зв’язку та IT-компанії. Зокрема, в чорному списку опинилися «Міранда-медіа» і її структури «Мир Телеком» і «Кримтелеком», а також екс-очільник компанії Іван Зима. Санкції введені проти постачальників рішень з кібербезпеки «Інформзахист», bi.ZONE і «Інфотекс». Обгрунтовані вони тим, що у компаній є ліцензії Роскомнадзору і ФСБ, а щодо «Міранда-медіа» – і наявністю обладнання для фільтрації трафіку.

18 грудня Євросоюз прийняв 12-й пакет санкцій, який забороняє імпорт, купівлю та перевезення російських непромислових природних і синтетичних алмазів, а також ювелірних виробів з діамантами, з 1 січня 2024 року.

Читати ще: ВР схвалила санкції проти ОПК Росії на 50 років

Крім того, ембарго торкнеться переробного і дзеркального чавуну, мідного дроту, виробів з алюмінію, включаючи дріт, фольгу і труби на загальну вартість 2,2 млрд євро на рік. Також накладено заборону на імпорт зрідженого пропану з перехідним періодом довжиною в рік.

До списку санкцій внесли 29 організацій, які підтримують російський військово-промисловий комплекс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus