USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Син екс-губернатора Волині стріляв по людях у ресторані

28 Серпня 2017 18:29
Конфлікт із застосуванням зброї виник між компаніями молодих осіб в одному з ресторанів Івано-Франківська. Cвідки впізнали в одній із них сина колишнього голови Волинської облдержадміністрації Анатолія Француза, якого звуть так само як і батька – Анатолій Француз. Ще одним учасником перестрілки між відвідувачами ресторану виявився депутат-регіонал Ігор Халаменда.

Це підтвердили 28 серпня, на брифінгу в управлінні Нацполіції в області, - повідомляє ZIK.

Як пише про інцидент видання «Курс», 26 серпня у центрі Івано-Франківська з мисливської рушниці підстрелили чоловіка. Стрілянина виникла між компанією, яка приїхала у ресторан "Pasage Gartenberg" на кількох автомобілях. У місті був оголошений план "Перехоплення".

Згодом у поліції повідомили, що затримали три автомобілі, причетні до інциденту, у двох з яких знайшли зброю. Зокрема, автомобіль "Nissan X-Trail", водій якого причетний до стрілянини, поліція затримала на вулиці Січових Стрільців.

Як інформує видання, автомобіль належить Анатолію Французу-молодшому – синові генерал-майора міліції Анатолія Француза, який протягом 1994-2000 років очолював прикарпатську міліцію. Після того Француз-старший очолював УМВС у Рівненській області, а з 2002 до 2005 року був головою Волинської обласної державної адміністрації. 15 квітня 2002 року Анатолій Француз отримав звання Героя України за особисті мужність і героїзм, виявлені при затриманні міжнародної терористичної групи і звільненні заручниці.

Анатолій Француз-молодший донедавна працював помічником судді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді. Його автівку зі зброєю затримали на вулиці Січових Стрільців. Але автомобілем керував не він. Виданню стало відомо, що до кінця дня слідчі його допитали. Втім, наразі в поліції не кажуть, чи в якості свідка, чи як підозрюваного.

Свідки стрілянини розповіли, що Анатолій Француз був у "Pasage Gartenberg", де підстрелили чоловіка. Також з ним за столом сидів Ігор Халаменда, відомий з 90-х під прізвиськом "Бура", власник центрального продуктового ринку в Івано-Франківську.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аня Показати IP 29 Серпня 2017 12:39
Що ви зіпхали все на Француза? Ви там були ? Ви то бачили ? Не стріляв він ні в кого ! Він там просто сидів! Чуєте просто сидів!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus