USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

«Симфонія Криму» звучала у Луцьку

Сьогодні 20:55
Дійство відбулося 15 серпня у Волинському академічному українському обласному музично-драматичному театрі ім. Тараса Шевченка.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Під час концерту прозвучала симфонічна музика сучасної кримськотатарської композиторки Ельвіри Емір у виконанні Національного президентського оркестру під орудою Ділявера Османова, а також поезія польського класика Адама Міцкевича («Кримські сонети» в перекладі Максима Рильського), написані митцем під враженням від його двомісячної подорожі Кримом. У фінальній частині концерту прозвучала Ода «О, мій святий народе!» у виконанні оркестру разом зі зведеним хором.

Окрім того, «Симфонія Криму. Повернення» має візуальну частину, яка акцентує на ключових подіях життя кримськотатарського народу за останні більш як 200 років.

Читати ще: Прикрив собою побратима: спогади про загиблого на війні лучанина Івана Газюка, іменем якого назвали бульвар

Волиняни мали змогу не лише насолодитися кримськотатарською академічною симфонічною музикою високого ґатунку, але й відчути єдність країни, відкрити двері до недоступних сьогодні через тимчасову окупацію Криму РФ, – культурних скарбів півострова.

До слова, захід організували Міністерство культури та інформаційної політики України, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим та Меджліс кримськотатарського народу. Проєкт приурочений до 10-ї річниці спротиву окупації Криму та 80-х роковин депортації кримськотатарського народу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus