USD 41.10 41.55
  • USD 41.10 41.55
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Сили ППО збили всі 89 «Шахедів» та одну ракету

Сьогодні 10:08
У ніч на 31 липня російські окупанти атакували Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 та 89-ма ударними БпЛА типу «Shahed», усі повітряні цілі вдалося знищити.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«Українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників. Із 89-ти ударних БпЛА «Shahed-131/136», виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито усі 89! Також збито керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що ракету загарбники випустили з повітряного простору окупованої Херсонщини, а «Шахеди» запускали з районів російських міст і селищ Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Атарськ. Основний напрямок удару був Київщина.

Читати ще: Одна з наймасованіших атак БПЛА за весь час: над Києвом та на підступах збили понад 40 дронів

До відбиття повітряного нападу залучали мобільні вогневі групи усіх Сил оборони України, тактичну авіацію Повітряних сил та армійську авіацію Сухопутних військ, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил.

«Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА «Shahed-131/136». Таку ж кількість «шахедів» ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року», – нагадали у Повітряних силах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus