USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.55 10.73

Сили оборони знищили 14 російських Shahed та 1190 військових

Сьогодні 09:33
Сили оборони України цієї ночі збили 14 із 16 російських ударних безпілотників типу Shahed.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

За його словами, вночі 23 серпня росіяни атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 із Воронезької області та 16-ма ударними БПЛА типу Shahed (райони пусків – Єйськ, Курськ).

В результаті протиповітряного бою авіація, підрозділи радіоелектронної боротьби та розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України збили 14 дронів типу Shahed. Ще два локаційно втрачені, інформація щодо руйнувань не надходила.

Читати ще: У Польщі буферна зона майже на 70% зменшила кількість спроб нелегального перетину кордону

Протиповітряна оборона працювала у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях.

Загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 23 серпня 2024 року становлять близько 605 тисяч 330 осіб, зокрема 1190 осіб – за останню добу.

Сили оборони України також знищили 8533 (+4) танків, бойових броньованих машин – 16 599 (+32) од, артилерійських системs – 17 307 (+45) од, РСЗВ – 1167 (+1) од, засоби ППО – 932 (+1) од, літаків – 367 (+0) од, гелікоптерів – 328 (+0) од, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 14 025 (+27), крилаті ракети – 2442 (+0), кораблі /катери – 28 (+0) од, підводні човни – 1 (+0) од, автомобільної техніки та автоцистерн – 23 329 (+49) од, спеціальна техніка – 2910 (+6).

Протягом минулої доби зафіксовано 144 бойових зіткнення.

Вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 67 авіаударів, зокрема, скинув 79 КАБів. Крім того, здійснив 4483 обстріли, з них 176 – із реактивних систем залпового вогню.

Російський агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Дружба, Товстодубове, Сопич, Вільна Слобода, Миропілля, Павлівка, Велика Писарівка, Козача Лопань, Покровка, Кругляківка, Часів Яр, Торецьк, Плещіївка, Олександропіль, Костянтинівка, Максимівка та Макарівка.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 16 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки противника, п’яти засобах РВіА окупантів, пункту управління та ще одному важливому об’єкту ворога.

На Харківському напрямку відбулися дві ворожих атаки в районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку кількість атак противника за добу добігла п’ятнадцяти. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Глушківки, Стельмахівки та Андріївки. Також агресор п’ять разів атакував у бік Лозової.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 11 штурмів у районах восьми різних населених пунктів. Біля Макіївки і Новосадового відбулося найбільше боєзіткнень, два та три відповідно.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали сім штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 12 разів. Концентрували зусилля в районах Іванівського і Часового Яру. Біля останнього діяли за підтримки штурмової авіації – випустили 22 НАРи.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 15 атак у районах Неліпівки, Нью-Йорка, Дружби та Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 53 атаки в районах одинадцяти різних населених пунктів. Найактивніше російські окупанти діяли поблизу Новогродівки, Миколаївки, Птичого та у бік Зеленого Поля.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали 20 спроб загарбників просунутись уперед біля Красногорівки, Костянтинівки та Карлівки.

На Времівському напрямку противник здійснив шість атак в бік Вугледара, Роздольного і Урожайного. Також штурмував наші позиції, висуваючись з боку Володимирівки.

На Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ворог штурмових і наступальних дій не проводив. Завдав авіаударів по районах Новоандріївки, Новоданилівки, Новодарівки і П’ятихаток.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність.

Триває операція Сил оборони в Курській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus