USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

Силові тренування: користь для тіла, здоров'я та молодості

25 Червня 2024 20:57
Більшість людей, які бажають позбутися зайвої ваги і привести в тонус тіло, вирішують займатися фітнесом, вважаючи, що саме кардіотренування найбільш корисні для організму. Але не можна недооцінювати позитивний вплив на організм силових тренувань, вони можуть виявитися навіть кориснішими, ніж кардіонавантаження.

Насамперед важливо визначитися, до якого тренажерного залу ходити. Це має бути просторе приміщення, укомплектоване якісним спортивним обладнанням та інвентарем, грамотно розділене на зони, призначені для різних видів занять, наприклад, як в тренажерному залі Олімпійський стиль. Також важливим є професіоналізм тренерів, які проводять заняття та розробляють програми з урахуванням фізичних даних тренуючого та поставлених цілей: зміцнення м’язів, поліпшення витривалості, збільшення обсягу легень, схуднення/підтримання ваги в нормі тощо.

Підтримка стабільної ваги

Інтенсивне схуднення, якого всі так хочуть досягти – це шкода для організму і висока ймовірність відкату відразу після того, як тренування буде припинено. Набір ваги після силових тренувань виключено. Подібні заняття не лише допомагають спалити підшкірний жир, а й замінити його пружними та підкачаними м’язами. Не тільки йде зайва маса, а й значно зменшуються об’єми, формується гарне та підтягнуте тіло.

Користь для серця та судинної системи

Силові тренування призводять до прискорення кровообігу, змушуючи серце працювати у прискореному темпі. При регулярних заняттях серцевий м’яз стає витривалішим, а це є кращою профілактикою серцевих захворювань. Тренування сприятливо позначаються і на стані кровоносних судин.

Пропрацювання проблемних зон

Якщо заняття фітнесом допомагають скинути вагу скрізь, навіть там, де в цьому немає потреби, то силові тренування допомагають пропрацювати саме проблемні ділянки. Правильно підібраний тренажер допоможе прокачати певну групу м’язів. Силові тренування – це саме той вид фізичної активності, який дозволяє зробити тіло ідеальним, пропрацювавши найтонші нюанси.

Уповільнення вікових процесів

Силові навантаження уповільнюють старіння і це науково доведений факт. Регулярні тренування підтримують високий метаболізм, не даючи йому знижуватись навіть із віком. Відбувається зміцнення кісткової та хрящової тканини, м’язів, серця та судин. Заняття прискорюють кровообіг, а отже, всі клітини організму одержують достатню кількість кисню та поживних речовин, покращують регенерацію тканин. Організм починає омолоджуватися зсередини.

Гарний настрій та міцний сон

Силове навантаження – це активатор вироблення ендорфіну – гормону щастя, і це позитивно впливає на психоемоційний стан. Крім того, сприятливо впливає й на сон. Люди, які регулярно займаються в тренажерному залі, міцніше сплять, не мають схильності до безсоння. Силові заняття у тренажерному залі корисні всім: і чоловікам, і жінкам. Головне – правильно вибирати комплекс, поступово збільшуючи навантаження, але не перестаратися.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus