USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Світить довічне: на Хмельничині мати-депутатка з дітьми шпигували для російських спецслужб

7 Червня 2024 15:22
Контррозвідка Служби безпеки України затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входили депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років.

За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон, повідомили в СБУ.

Також ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу, військової техніки та складів з озброєнням ЗСУ.

Щоб отримати розвіддані, ворожі агенти під виглядом сімейних поїздок об’їжджали територію області власним авто. Під час таких поїздок посадовиця приховано фотографувала потрібні об’єкти, а син в цей час робив відповідні позначки на картах Google.

Здобуту інформацію депутатка-зрадниця узагальнювала, а потім у формі агентурного звіту відправляла месенджером своєму куратору з фсб.

Читати ще: СБУ повідомила про підозру дружині екснардепа-зрдника й арештувала нерухомість в Одесі на понад 250 млн грн

За виконання ворожих завдань агентурна група отримувала від окупантів грошову винагороду, яка надходила на банківську картку доньки посадовиці.
Служба безпеки викрила ворожих поплічників ще на початковому етапі їхньої розвідактивності та покроково задокументувала злочинні дії. Завдяки цьому всіх трьох агентів ФСБ було затримано на гарячому, коли вони шпигували за вогневими групами протиповітряної оборони.

Читати ще: СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари по Рівненщині

За даними слідства, в поле зору російської спецслужби депутатка потрапила на початку цього року через свою прокремлівську активність в «Однокласниках». Після вербування жінка залучила до злочинної діяльності сина і доньку.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 7 Червня 2024 20:45
Чеговий генерал ФСБ ,що на "майданi"зловили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus