USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Світовий банк схвалив виділення Україні $90 млн на допомогу з вакцинації

11 Травня 2021 21:53
Світовий банк схвалив виділення Україні 90 млн доларів за новим проектом, спрямованим на зміцнення сектору охорони здоров’я для реагування на пандемію COVID-19.

Про це повідомила пресслужба банку, пише УНІАН.

«Проект «Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні» підтримає розгортання програми вакцинації проти COVID-19 пріоритетних груп населення і посилить спроможність сектору охорони здоров’я України в запобіганні, виявленні та реагуванні на наслідки пандемії», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, проект допоможе Україні в закупівлі вакцин проти COVID-19, а також в поліпшенні інфраструктури для зберігання і логістики.

Також передбачається відшкодування витрат Національної служби здоров’я на вакцинацію 10 млн осіб. Зазначається, що НСЗУ запровадить окремий пакет вакцинації в рамках Програми медичних гарантій.

«Нова позика Світового банку допоможе Україні в проведенні вакцинації і закупівлі вакцин, в тому числі і в рамках глобальної ініціативи COVAX. Україна вже почала вакцинацію пріоритетних груп населення, але важливою метою на цьому етапі є також прискорення темпів вакцинації зі збереженням фокусу на особах, які перебувають у групі високого ризику зараження і розвитку ускладнень від COVID-19», – наводяться в повідомленні слова регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus