USD 41.20 41.40
  • USD 41.20 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.60 10.75

Світовий банк виділить $300 млн на модернізацію ЖКГ в Україні

11 Лютого 2022 12:21
Світовий банк надасть 300 млн доларів на проведення термомодернізації в українських містах в рамках нового проекту з енергоефективності, який здійснюється у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це під час зустрічі домовилися міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

«Світовий банк є нашим надійним партнером. Це підтверджено спільними проектами останніх років, які спрямовані на розвиток міської інфраструктури. Йдеться про модернізацію сектору централізованого теплопостачання, а також водопостачання та водовідведення. Сьогодні ми обговорюємо старт нового проекту – 300 мільйонів доларів будуть виділені на проведення енергоефективних заходів в Україні. Завдяки цьому міста зможуть отримати більше ресурсів на термомодернізацію шкіл, садочків, систем теплопостачання, а також забезпечення вуличного освітлення. Проект стане потужним внеском у енергетичну стабільність нашої держави. Енергоефективність – один із ключових напрямів діяльності Мінрегіону», – наголосив Чернишов.

Зазначається, що станом на кінець 2021 року спільні проекти Мінрегіону та Світового банку дали можливість скоротити споживання природного газу на понад 27 мільйонів кубометрів, викиди вуглекислого газу (CO2) – на понад 45 тисяч тонн на рік, а також заощадити понад 26 гігават енергії.

«Технічні процеси з підготовки до реалізації нового проекту Світового банку з муніципальної енергоефективності у тісній співпраці з Мінрегіоном мають завершитися наприкінці весни 2022 року. Переконаний, це допоможе українським містам знизити рівень залежності від паливно-енергетичних ресурсів та зробить внесок у амбітні цілі України щодо протидії зміні клімату», – підкреслив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЗЕбуба Показати IP 11 Лютого 2022 15:02
Чудово! Почнемо велике термомодернізівництво!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus