USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Світові ціни на цукор впали до мінімуму 2022 року: причина

21 Серпня 2024 23:38
Ціни на цукор-сирець впали до найнижчого рівня майже за два роки. Причиною падіння стали оцінки трейдерів щодо поставок із Бразилії, де вирощується найбільше цукру.

Видання Bloomberg пише, що найактивніший контракт впав на 2,8% до 17,52 цента за фунт у Нью-Йорку, що є найнижчим показником з жовтня 2022 року, інформує УНІАН.

Цього місяця ф’ючерси впали приблизно на 7%, оскільки високі темпи дроблення цукрової тростини в Бразилії підвищили прогноз постачань, але комерційні гравці також стали все більше турбуватися про вплив погоди.

«З огляду на те, що температура в Бразилії зростає, а сильних дощів не спостерігається, я ставлю собі питання, чи не слідують фонди просто за динамікою і не ігнорують потенційні небезпеки другої половини збору врожаю в Бразилії», – сказав Майкл Макдугалл, керуючий директор Paragon Global Markets.

Читати ще: Інфляція сповільнюється, але ціни не тішать: які продукти в Україні здорожчали

Комерційні гравці також «бояться грати в коротку» через низький врожай у Бразилії, каже Клаудіу Ковріг, провідний аналітик Covrig Analytics.

«Виробництво цукру в Бразилії за рік випереджає минулорічні темпи, але продуктивність знизилася в другій половині місяця через суху погоду, говориться у звіті галузевої групи Unica, опублікованому наприкінці минулого тижня. Ринок очікує «якогось спаду в бразильському виробництві», – написали в понеділок аналітики ADM Investor Services.

Нагадаємо, Європейський Союз повернув мита на яйця і цукор з України через перевищення квот. Вони діятимуть з 2 липня 2024 року по 5 червня 2025 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus