USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Світ перебуває під найсерйознішою загрозою з часів Холодної війни, – глави розвідок США і Британії

Сьогодні 21:10
Росія веде «безрозсудну диверсійну кампанію» в усій Європі, світовий порядок перебуває під найсерйознішою загрозою від часів Холодної війни.

Про це йдеться у статті глави МІ6 Річарда Мура та керівника ЦРУ Білла Бернса для Financial Times, передає Укрінформ.

Очільники двох провідних розвідок у світі наголосили на безпрецедентній кількості загроз, з якими стикаються їхні країни. За їхніми словами, нині міжнародний світовий порядок перебуває під «загрозою, якої ми не бачили з часів Холодної війни».

«Ми продовжуємо працювати разом, щоб перервати безрозсудну диверсійну кампанію по всій Європі, яку веде російська розвідка, і цинічне використання нею технологій для поширення брехні та дезінформації з метою вбити клин між нами», – заявили глави МІ6 і ЦРУ.

Вони наголосили, що їхні відомства діють разом у протистоянні агресії Росії та війні Путіна проти України.

«Путіну не вдасться знищити суверенітет і незалежність України. Дії Росії є грубим порушенням Статуту ООН та світових норм. Ми й далі допомагатимемо нашим хоробрим, рішучим партнерам з української розвідки. Пишаємося цим і захоплюємося стійкістю, інноваціями і завзяттям України», – підкреслили автори статті.

Читати ще: Дрони СБУ вразили склад з боєприпасами і технікою у Воронезькій області РФ

Мур і Бернс заявили, що ця війна продемонструвала вплив технологій на полі бою.

«Війна в Україні стала першою, на якій було поєднано програмне забезпечення з відкритим кодом з передовими технологіями на полі бою, використовуючи комерційні та військові супутникові знімки, безпілотники, кібервійни високої та низької складності, соціальні мережі, розвіддані з відкритих джерел, інформаційні операції, а також людську та радіотехнічну розвідку – з такою неймовірною швидкістю та в таких масштабах», – підкреслюється у статті.

Серед загроз автори також згадали Китай, який вони назвали «головним розвідувальним і геополітичним викликом XXI століття», та відродження ІДІЛ.

Читати ще: Іран передав Росії понад 200 балістичних ракет, – The Times
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus