USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Свідки ігнорують засідання: ексчиновницю Волинської ОДА понад три роки судять за хабарництво

7 Липня 2024 12:57
У березні 2021 року затримали тоді ще очільницю управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА Наталію Остапкович. За версією слідства, вона вимагала з перевізника півтори тисячі доларів за сприяння в конкурсі на перевезення пасажирів. Відтоді пройшло вже понад три роки, але й досі йдуть суди та допити свідків.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Під час допиту в одного зі свідків не збіглися показання. Ще двох, як з’ясувалось, ніяк не можна затягнути до Луцького міськрайонного суду, де слухається справа.

«Що стосується судового засідання, призначеного на 3 липня, я направив двом громадянам відповідне повідомлення, де було зазначено, що мною здійснюється захист у кримінальному провадженні Наталії Остапкович. Луцький міськрайонний суд задовільнив клопотання про допит їх в якості свідків. Відповідно свідок зобов’язаний прибути за викликом до суду», – зазначив адвокат Сергій Ковальов.

Як додав, двічі направляв свідкам повістки про виклик, телефонував їм, але все безрезультатно.

Читати ще: Як судять ексчиновницю Волинської ОДА, яку затримали на хабарі

На засідання, яке призначали на 26 червня, захисник ексчиновниці відправив повістки свідкам через кур’єра. Пошта повідомила про відмову від отримання. Через їхню неявку судові засідання постійно доводиться відкладати. Прокурор вбачає у цьому дещо нехороше.

«Щодо повторення повісток – немає заперечень. Однак, звертаємо увагу суду, що це призводить до затягування судового процесу. Стороною захисту не вживаються заходи для забезпечення їхніх свідків», – акцентував прокурор Тарас Гуцуляк.

«Вказані особи – не просто свідки. Ці свідки є заявниками в кримінальному провадженні. Від них сторона обвинувачення приймала заяву про вчинення кримінальних правопорушень. І саме сторона обвинувачення знає їхні адреси», – відповів адвокат Сергій Ковальов.

Врешті суддя Анатолій Марчук вирішив, що й це засідання буде відкладати на 12 липня. На цю дату запрошення свідкам відправить уже безпосередньо суд.
Що передувало

Колишню очільницю управління транспорту Волинської облдержадміністрації Наталію Остапкович затримали в березні 2021 року, коли вона вимагала від перевізника хабар у розмірі 1500 доларів. Як зазначається, та вимагала від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів за «позитивне вирішення питання» щодо надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на приміському внутрішньообласному автобусному маршруті. Від роботи в ОДА її відсторонили в середині березня 2021 року.

Після звільнення з управління пані Остапкович намагалася поновитись на посаді та стягнути компенсацію за вимушений прогул через суд. Але рішення було не на її користь. Згодом судилася із правонаступником колись очолюваного нею управління – департаментом інфраструктури, бо вони дали їй неналежні відповіді на звернення щодо довідок про доходи.

25 серпня 2022 року в ОДА ліквідували управління транспорту та зв’язку, яке очолювала Наталія Остапкович. Його вирішили приєднати до департаменту інфраструктури.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що перевізники неодноразово викривали неправомірні дії з боку чиновниці ОДА, через що навіть пікетували будівлю облдержадміністрації.

А під час візиту Президента Володимира Зеленського в Ковелі в жовтні 2020 року місцеві перевізники поскаржилися йому на упереджене ставлення волинської чиновниці, оскільки найкращі маршрути вона віддавала людям за винагороду. Розгляд справи в Луцькому міськрайонному суді раніше переносили через хворобу обвинуваченої. Ексчиновниця ризикує опинитися за ґратами на термін від п’яти до 10 років. Із журналістами вона спілкуватися не захотіла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Самсон Показати IP 7 Липня 2024 14:30
Ясно, як божий день, що свідкам кажуть не йти в суд. Взяти під варту підсудну і все зміниться . А так- воля! Не суд а пародія! Гнати нафік !
Бардак до Самсон Показати IP 7 Липня 2024 15:15
Бакси є бакси, вони все рішають
Параграф Показати IP 7 Липня 2024 14:55
Судді вже до такої ступені обнагліли, шо для них навіть Президент не указ ! Дограються до того, що на Волині разом з хабарницею і адвоката і свідків і суддю посадять !
Іван Показати IP 7 Липня 2024 17:39
Закриють за терміном давності. За все давно заплачено. І хапуга, ця сільська зразкова колгоспна доярка (за своїм інтелектом), далі буде працювати в державних органах.
Микола до Іван Показати IP 7 Липня 2024 21:30
Воно то логічно і ніби до того йде. Але Президенту за будь яку ціну треба показати боротьбу із корупцією. На посадку тих спійманих високопоставлених корупціонерів у столиці, як бачите, накладено табу. Будуть добиватися показників за рахунок таких, як недавно засуджений начальник будінспекції, і ота полішка. Будуть садити дрібніших, але багато !
Zeлупа Показати IP 8 Липня 2024 09:56
Вона сошка, кому заносила?
Віталій Показати IP 8 Липня 2024 13:08
Якщо в цій державі немає правосуддя для того щоб свідка затягти в суд то я вже сміюсь значить це нета держава що раніше все вирішувалося за дні точніше 24 години ато хтось подумає ще місяць-ця норматива працює в інших місцях де час немає значення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus