USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Священникам РПЦ наказали агітувати за службу в армії РФ. Серед пропагандистів у рясах – вихідці з Волині. Оновлено

28 Квітня 2022 11:57
Пропагандисти в рясах за вказівкою кремля проповідують доктрину «русского мира», яка не відповідає православному вченню.

Услід за російською офіційною пропагандою, служителі рпц виправдовують російську агресію, геноцид українського народу та закликають своїх вірян поповнювати лави російських окупаційних підрозділів, повідомляє Головне управління розвідки.

За даними ГУР МО України, служителі рпц отримали чіткі вказівки агітувати батьків та родичів молодих росіян спонукати їх укладати контракт про військову службу.

Воєнна розвідка України оприлюднює відомості про служителів рпц, які співпрацюють з російськими пропагандистами та окупаційними підрозділами інформаційно-психологічних операцій, та нагадує, що за злочини проти територіальної цілісності та населення України всіх злочинців буде притягнуто до відповідальності.

До слова, у списку пропагандистів у рясах – двоє уродженців Волині: Олександр Муляр із Луцька (1976 року народження), нині єпископ Саянський і Нижньоудінський, та Артем Кузьмін із села Війниця колишнього Локачинського району (1983 року народження), нині – єпископ Таганрозький.
Олександр Муляр
Олександр Муляр
Артем Кузьмін
Артем Кузьмін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 28 Квітня 2022 13:52
Немає ані морального, ані юридичного права на існування в Україні організація, яка співпрацює з ворогом. Напевно про це варто говорити зо всіх джерел ЗМІ, щоб бодай половина "прихожан" УПЦМП це зрозуміли. Попів МП однозначно не переконати. Вони на службі у путліна, не можуть порушити дану йому присягу.
громадянин України до 123 Показати IP 29 Квітня 2022 06:38
Всі попи при союзі стукали в кдб. І так і далі - всі попи московитів на службі у тієї самої контори (вона тільки назву змінила на фсб). Тому до них треба відноситися як до працівників фсб - тобто як до ворогів.
Читач Показати IP 28 Квітня 2022 17:07
Сімейство Мулярів також займається прямою пропагандою рашизму у Луцьку, нічого не боїться, сміливо оббріхує ЗСУ і прекрасно себе почувають у повному складі. Сестра Муляра за день до війни (!!) повернулась до Луцька з москвабада і веде тут пропаганду руцкаґа міра, батько її і Олександра - служитель секти РПЦ у Луцьку, і все у них тут ОК. У них є "свої люде" і у поліції і у структурах СБУ.
Волиняк Показати IP 20 Травня 2022 13:05
Ну треба ж долари путлєря і гундяєва якось відробляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus