USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Сусідські свині не дають жити: лучани сваряться через сморід

26 Червня 2024 07:45
Лучанин Василь Зозуля розповів: його сусіди тримають свиней, а нестерпний сморід заважає іншим мешканцям. За його словами, він не може вийти на власне подвір’я через різкий неприємний запах.

«Сусід робить, що хоче. Колись столярний цех побудував. Потім його закрили. Котельню побудував, що диму було повно. Теж прикрили ту котельню. Так ми живемо, а він на все начхав, на всіх сусідів», – сказав Василь Зозуля, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Спільно з іншим сусідом Василь написав заяву задля того, щоб відповідні служби вирішили це питання. На місце прибули муніципальна варта та представник відділу екології. Оглянувши територію Василя Зозулі, інспектори не виявили жодних порушень з боку сусідів. Мовляв, тримати тварин на території в господарському приміщені не заборонено. До того ж сусіди не зливають і не скидають відходів. Тому порушенням, відповідно до закону, це вважати не можна.

Попри це, інспектори пішли до сусіднього двору. Їх зустріла жінка, яка розповіла, що справді має господарство, тримає його виключно для себе. Зауважила, що чвари із сусідами для неї – звична справа.

«До нас сюди приїжджали і шум вимірювати, і що не тільки. Всі інстанції міста нас знають», – сказала сусідка.

За її словами, всі відходи вона вивозить на свою ділянку за містом. Жінка показала відповідні документи. Уточнила, що не лише вона тримає господарку, а й інші сусіди також.
Читати ще: Гусенят не буде? Через атаки РФ волинський фермер може втратити бізнес, в який вклав 10 років праці

Вислухавши другу сторону, інспектори повернулися до Василя Зозулі.

Заступник керівника відділу екології міської ради Олег Гелета пояснив чоловіку, що порушення не зафіксував, і порадив йому замовити лабораторне дослідження, щоб мати вагомі докази про шкоду здоров’ю від неприємного запаху.

«Порушень екологічного законодавства не виявлено. Усе здійснюється в межах приватної території. Кілька свиней – це не свиноферма. Людина має кілька свиней для власних потреб. Гній вивозить у село як добриво на поле. Порушень тут теж немає жодних. Скиду в водні об’єкти чи на відкритий ґрунт гною чи гноївки не зафіксовано», – прокоментував Олег Гелета.

Своєю чергою Василь Зозуля запевнив, що просто так це питання не лишить і далі всіма можливими способами буде добиватися справедливості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Maха Показати IP 26 Червня 2024 08:13
яка біда в Україні , а цей дід ніяк не заспокоїться ! найгірше це д... сусід
Олексій Показати IP 26 Червня 2024 08:55
В дідка просто старческій маразм. Ну от не буде шо їсти, побіжить до сусіда
Анонім Показати IP 26 Червня 2024 09:48
якщо об'єктивно: в тваринництві існує поняття санітарна зона, тому обурення є цілком справедливим.
Параграф Показати IP 26 Червня 2024 10:24
Будівельними нормами господарські споруди для утримання худоби і птиці передбачені тільки у сільських населених пунктах ! У містах - господарські споруди тільки для зберігання автомобіля, інвентаря та палива ! Із-за некомпетентності влада сама стає порушником !
Їван з Гнідави Показати IP 26 Червня 2024 11:32
Шоби не було проблеми, тре шоб той сусід, який тримає свиней, подарував порося сусіду, який не має свиней ! І тоді буде мир,спокій і сало !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus