USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Супутник зняв 70-кілометровий «окоп» росіян на Запоріжжі

8 Квітня 2023 22:04
Одна з ліній оборони російських військ на захопленій території Запорізької області безперервно тягнеться на відстань понад 70 км.

Такий укріпрайон загарбників виявив на супутникових знімках Sentinel-2 Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

«Крайні точки виявленого завдяки фото із супутника Sentinel-2 російського укріпрайону на заході знаходяться на околицях селища Семенівка. Це приблизно дев’ять кілометрів від центру Мелітополя, який окупаційний уряд рф в області призначив своєю столицею. На сході крайня точка зведених фортифікаційних споруд знаходиться у полі за межами селища Маринівка Приморського району», – йдеться у повідомленні.
Аналіз супутникових даних свідчить, що будівництво цієї лінії оборони почалося на початку вересня 2022 року.

Рити траншею окупанти розпочали одночасно з двох напрямків і станом на 18 жовтня мегаокоп уже був готовий. Його безперервна довжина – 70 кілометрів. Це майже третина протяжності Запорізької області зі сходу на захід (205 км) і приблизно дорівнює відстані, наприклад, від Херсона до Миколаєва або від Відня до Братислави, зазначили у ЦЖР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Радувець Ларіса Показати IP 9 Квітня 2023 12:09
В цьому окопі і поховають клятих загарбників!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus