USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Суперзірку R&B визнали винним у торгівлі людьми та в зґвалтуваннях фанатів

28 Вересня 2021 08:44
Cуперзірку R&B Роберта Сильвестра Келлі (R. Kelly), найбільше відомого за хітом «I Believe I Can Fly», визнали винним у використанні свого статусу знаменитості для організації схеми сексуального насильства над жінками та дітьми, яка діяла впродовж двох десятиліть.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ВВС.

Проти зірки позивалися одинадцять людей, зокрема дев’ять жінок і двоє чоловіків. Впродовж шести тижнів вони описували у залі суду сексуальне приниження і насильство, якому піддалися з боку Келлі.

За підсумками судового розгляду присяжні визнали співака винним за всіма пред’явленими йому звинуваченнями. Вирок повинен бути винесений 4 травня. За даними видання, 54-річному R. Kelly загрожує довічне ув’язнення.

За даними слідства, Келлі займався торгівлею жінками і дітьми з метою сексуальної експлуатації між різними штатами США. Він також виробляв дитячу порнографію і організовував викрадення людей.

Жертв зазвичай підшуковували серед його концертної аудиторії або ж співачок-початківців, яким артист пропонував допомогу в музичній кар’єрі.

Після того, як потерпілі погоджувалися на співпрацю, вони опинялися у пастці й змушені були дотримуватися так званих «правил Роба», за порушення яких їх жорстоко карали.

Окрім збочених і садистських примх, жертви співака також піддавалися психологічному насильству.

«Їм не дозволяли їсти чи користуватися ванною без дозволу Келлі, він контролював, який одяг вони носять, і змушував їх називати його «татом», – йдеться у матеріалі.

Як пише The Associated Press, присяжним показали відеозаписи, на яких Келлі займається сексом з жінками без їхньої згоди.

Серед інших звинувачень – шахрайське одруження із 15-річною співачкою Aaliya, яка загинула в авіакатастрофі в 2001 році. Вказується, що шлюб з неповнолітньою вдалося укласти завдяки хабарю держпрацівникові.

Одна зі свідків, колишня стажерка радіостанції, яка назвалася Сонею, розповіла, що Келлі запросив її поїхати до Чикаго, щоб взяти інтерв’ю в його студії в 2003 році. Коли 21-річна дівчина приїхала, її закрили в кімнаті, з якої не випускали кілька днів, зрідка дозволяючи піти в душ.

«Двері були замкнені. Я хотіла вийти», – розповіла Соня, додавши, що знепритомніла після першого за кілька днів прийому їжі, а коли прокинулася, побачила, як Келлі поправляє штани. За словами потерпілої, співак зґвалтував її, коли вона була непритомною.

Як пише CNN, загалом присяжні у суді в Східному окрузі Нью-Йорка визнали артиста винним за дев’ятьма пунктами звинувачення, зокрема за одним пунктом щодо рекету і вісьмома пунктами щодо порушення «Закону Манна» про торгівлю людьми з метою їх сексуальної експлуатації.

«Обвинувальний вирок назавжди затаврував R. Kelly як хижака, який використовував свою славу і стан, щоб полювати на молодих, вразливих і безмовних заради власного сексуального задоволення», – сказала Жаклін Касуліс, виконувачка обов’язків прокурора США у Східному окрузі Нью-Йорка.

Скандал довкола співака спалахнув у 2019 році після виходу документального фільму «Вирок Ар Келлі» (Surviving R. Kelly).

Через кілька місяців після прем’єри в липні 2019 року Роберт Келлі був заарештований.

Це вже не перший суд за участю Келлі – в 2008 році суд Чикаго виправдав його у справі про сексуальне насильство над дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus