USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Суджа під повним контролем ЗСУ. Відео

Сьогодні 19:08
Збройні сили України повністю контролюють вузлове місто Суджа в Курській області РФ.

Це підтверджують відео, розміщені українськими бійцями в мережі, передає УНІАН.

Так, на першому ролику український боєць прогулюється однією з вулиць міста.

«Облазили ми майже всю Суджу. Де ті п*дори там ховаються, я поняття не маю. Перебуваємо майже в самому центрі», – каже боєць.

Читати ще: РФ, ймовірно, готує масштабну помсту Києву, – ЗМІ

В іншому ролику, розміщеному в Мережі, українські бійці їдуть в машині центральною вулицею Суджі, тим самим підтверджуючи повний контроль над містом.
Як повідомляє український моніторинговий проект DeepState, російська влада визнала перехід 28 населених пунктів Курщини під контроль ЗСУ. Насправді таких населених пунктів значно більше.

За підрахунками аналітиків, на поточний момент орієнтовно 44 населених пункти Курської області були деокуповані від військ путінського режиму Збройними силами України. Статус ще 10 населених пунктів залишається під питанням. І це за консервативними оцінками, кажуть експерти.

«Зараз майже ніхто не знає реального числа, але є села, біля яких була світлина наших бійців, але контроль був не наш. Тому оцінка й консервативна», – пояснили у DeepState.

Читати ще: Сьомий день операції ЗСУ в Курській області. Все, що відомо зараз

Як писали раніше, метою українського наступу у Курській області не може бути захоплення тамтешньої АЕС, бо це безглуздо з технічної точки зору і просто небезпечно. Станцію не вдасться швидко під’єднати до української енергетики. До того ж вона має вразливу конструкцію реактора і цілком може перетворитися на другий Чорнобиль в разі влучання снарядів.

Тим часом, як повідомляють з Курської області, українських військових помітили за 22 км на південний схід від Суджі – біля села Гір’ї. Там пролягає шлях із Суджі на слободу Біла – центр Білівського району. Отже окупанти продовжують втрачати території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus