USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

Судитимуть не трьох, а двох: справу про грабежі в Луцьку розглядають сьомий рік

22 Серпня 2024 22:53
У Луцькому міськрайонному суді уже сім років розглядають справу про грабіж. Як розповів один із захисників, троє обвинувачених не вважають себе винними. Мовляв, просто забирали борги в боржників.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Один із таких «розрахунків» потерпілий і правоохоронці оцінили як грабіж. Розгляд справи тягнеться так довго, бо один із захисників пішов боронити Україну, а один із обвинувачених лікувався за кордоном.

На чергове судове засідання останній прибув із медичною довідкою, що підтверджує лікування. Захисник іншого обвинуваченого клопотав зупинити судове провадження лише щодо його підзахисного, бо той перебуває на військовій службі.

Читати ще: Кілька разів змінювали адвокатів: у Луцьку сім років не можуть винести вирок за грабіж та вимагання грошей

Адвокати інших двох обвинувачених вважали, що провадження треба зупинити щодо всіх підзахисних. Однак суд вирішив: зупинить тільки для одного.

«Відповідно до частини першої статті 335 КПК України, якщо обвинувачений ухилився від явки до суду або захворів на тяжку тривалу хворобу, яка унеможливлює його участь у розгляді провадження, або був призваний на військову службу, то суд зупиняє провадження щодо такого обвинуваченого до його розшуку, видужання чи звільнення. Але продовжує розгляд щодо інших обвинувачених», – пояснив суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук.

Справу далі розглядатимуть аж у жовтні. Мають повторно викликати свідка, бо суд постановив, що його варто допитати в присутності потерпілого, який на це судове засідання не прийшов. Крім того, допитуватимуть ще двох свідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus