USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Судимий за контрабанду командир 128 бригади запізнився на нагородження. Поки його чекали, стався приліт

6 Листопада 2023 17:00
Командир 128 окремої гірсько-штурмової бригади Дмитро Лисюк запізнився на захід до Дня ракетних військ і артилерії, який організували поблизу лінії фронту. Військовослужбовці чекали комбрига понад пів години, а тоді стався приліт, унаслідок якого є загиблі та поранені.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на анонімних співбесідників у 128 бригаді.

Одне з джерел видання зазначає, що спершу нагородження запланували на 9 годину ранку, але перенесли на 9:30. У цей час військові вже були вишикувані й чекали на командира. Близько 10:10 стався російський удар.

Комбриг прибув буквально через 2 хвилини після прильоту.

Джерело hromadske відзначило, що росіяни стежили за бійцями 128 бригади з безпілотника, коригуючи ракетний удар. Однак окупанти помилилися і влучили в будівлю позаду військових, ближче до дороги.

«І виходить, усі ті, хто стояв ближче до дороги, вони всі 200-ті (загинули, – ред.). А особовий склад, який конкретно мали нагороджувати (командири гармат, навідники, артилеристи), трохи прикрила стіна будинку, в який влучив «Іскандер». За рахунок цього жертв трохи менше», – стверджує один зі співрозмовників видання.

Водночас багато військових зазнали поранень від уламків, додає джерело.

Громадська активістка Людмила Першин опублікувала допис, у якому нагадує, що Дмитро Лисюк у 2018 році займався контрабандою в ЛНР, а в жовтні 2023 року про нього писали російські ЗМІ.

«Комбата ЗСУ засудили за контрабанду цигарок в зоні ООС. Суд засудив до штрафу 119 тис грн командира 8-го батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ, підполковника Дмитра Лисюка за контрабанду та подальший продаж сигарет з «Луганської народної республіки».

Підполковник Лисюк Д. в кінці грудня 2018 року забрав у лісопосадці в районі річки Сіверський Донець і транспортував на військовому вантажному автомобілі 290 ящиків (144 420 пачок) сигарет марки «Marlboro Red» і сховав їх у покинутому будинку в сусідньому селищі Боброво», – пише видання з посиланням на судовий вирок.

28-29 грудня 2018 року Лисюк перевіз ящики з сигаретами в Соледар (Донецька область) і продав невстановленим особам.

В січні 2019 року військовий знову забрав у схованці ще 150 ящиків (74 920 пачок) з контрабандними сигаретами.

17 січня під час отримання 2 300 доларів як частини грошей за продані сигарети Лисюк зі спільником були затримані правоохоронцями в кафе в Сєвєродонецьку (Луганська область).

Після 2019 року, коли було доказано факт злочину, Лисюк Д. отримав підвищення, став полковником і очолив 128-у бригаду.

Ще один цікавий нюанс. В жовтні 2023 року (тобто зовсім нещодавно), різні російські ЗМІ писали статті про Лисюка Дмитра, де заголовки мали ось таку назву (додам декілька прикладів):

«Украинский офицер признал превосходство армии России над ВСУ».

«Украинский полковник: армия России превосходит ВСУ количественно и технически».

«Никаких иллюзий»: Украинский полковник Лисюк сделал мрачное признание о ВСУ.

І тут ми дізнаємось, що позавчора на шикуванні, коли загинули воїни 128-ї бригади, командир Лисюк Дмитро був відсутній в момент прильоту ворожої ракети, а з’явився на місці трагедії через декілька хвилин.

Прикре співпадіння? Чи свідома і навмисна зрада?

Хочеться вірити, що буде проведено неупереджене і об’єктивне розслідування, але є багато «але» в цій історії, так само, як є багато питань без відповідей", – пише вона.

Нагадаємо, 3 листопада на Запорізькому напрямку російські окупанти вдарили по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Унаслідок ракетного удару загинули 19 воїнів.

Пізніше у ЗСУ підтвердили, що росіяни вдарили ракетою Іскандер-М по 128-й бригаді. Міністр оборони Рустем Умєров доручив головній інспекції відомства провести перевірку за фактом загибелі захисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Хммм Показати IP 6 Листопада 2023 17:15
а хто ж такого бандюка засудженого поставив командиром? може він на сруських працює і ще й навів туди ракету?
Михайло Показати IP 6 Листопада 2023 18:56
Відповідь до першого коментаря. Та те що навідник хтось з війьскових це майже 100%, бо русня ніколи такой уйнёй не займається. Не здивуюсь, що війьскові про цю совковщину дізналися задовго, а там вже й хтось русні назвав же, коли, та скільки людей. А орки вже пригнали іскандер, дали команду розвідникам підтвердити інфо та хуйнули по сукупченю ідіотів в яких нема ніякого страху за власне життя, раз недалеко від фронту шикуються посеред вулиці й чекають свою смерть... Хоч хтось би відмовився, самозбереження зовсім нема нівкого. Одні дебіли ніяк не заспокоються зі своїм совком та роблять якусь уйню, інші дебіли карають їх, а треті заплющують очі мов нічого не було, замість сурових покарань та як найшвидше... ПРОБЛЕМА ЛИШЕ В ТОМУ, ЩО ПОДІБНЕ ВЖЕ БУЛО З 24 ЛЮТОГО НЕ ОДИН РАЗ, ТА Й НЕ ПОДІБНЕ ДЕ ГИНУЛО НЕ МАЛО ЛЮДЕЙ ОДРАЗУ, БО ЯКАСЬ КУРВА КОМАНДУЄ ЯК РУСНЯ ЇБУЧА...
Гнидам Показати IP 6 Листопада 2023 18:57
Ох і смердить від того лисюка щуром , діло не чисте , має понести кару .А якщо зрада - то розтріляти , краще вішати .
Лучанин до Гнидам Показати IP 6 Листопада 2023 21:05
А якщо маєте докази, то пред'являйте. А не маєте, то заткніть свою свинячу х.рю.
Сергій Показати IP 6 Листопада 2023 19:26
Тільки так і нагороджують. Шикування вихід зі строю, потиснули руки, нагорода. Всі роблять вигляд , що тільки дізналися ,блядь
То є до Сергій Показати IP 7 Листопада 2023 09:12
Бо ті всі дуже далекі від служби. А на диванах нагородження у них по іншому, - мама котлетки приносить тихенько і синочечка юбчинкою прикриває.
Ууууу Показати IP 6 Листопада 2023 20:37
Даремно очорняєте достойного командира,-заказуха.
Роман Показати IP 7 Листопада 2023 05:27
Те, що цю хрінь замутив командир бригади, або начштаба і так всім зрозуміло
Лікар до Роман Показати IP 7 Листопада 2023 09:13
Питання тільки за доказами, а не за твоїм кукаріку.
Анонім Показати IP 7 Листопада 2023 06:54
Журналюги як завжди - пишуть аби писати. Головне людину обгадити. Згадали гріхи, придумали зраду. А чому ніхто не згадав, як Лисюк під Дебальцево воював? Чому ніхто не каже, що той самий 8 огшбр, яким Лисюк 4 роки командував, виконуючи завдання під час АТО/ООС на гарячих напрямках поніс мінімальні втрати. Про це не пишуть, це журналістам не цікаво. А от сталась біда, і давай людину в багно втоптувати.
То є до Анонім Показати IP 7 Листопада 2023 09:14
Бо то є чиста заказуха.
Євген Бензар Показати IP 7 Листопада 2023 07:14
Коли в нас при кучмі ще на фірмі була облава правоохоронців запланована то наш щур відпрашувався на цей день нібито задля поїздки до батьків. А було жорстко з нічними допитами. В мене немає сумнівів що цей щур здав хлопців і чекав прильоту а потім з'явився.
Анонім до Євген Бензар Показати IP 7 Листопада 2023 09:15
А що ж то ви твкі тупі на тій фірмі були, не могли за щуром зорієнтуватись?
Отакої Показати IP 7 Листопада 2023 07:24
Ви думаєте в нас один такий "командир"?Ото ж бо.
Лікар до Отакої Показати IP 7 Листопада 2023 09:17
Командир тут ні до чого. Були дрони підарські, були місцеві "ждуни-корегувальники", ну і спосіб нагородження зіграв роль. А командир тут ні до чого.
Кілер Показати IP 7 Листопада 2023 10:54
Зрадник
? до Кілер Показати IP 7 Листопада 2023 11:59
Йому б ти такого не сказав би. Тільки кукурікати тут можеш і гребнем трясти.
Сергій Показати IP 7 Листопада 2023 12:06
Тобто якщо якась гнида торгує контрабандою з ворогом, але щось там колись зробила хоч якось, то тепер цю гниду треба любити та заплющувати на все очі?
Джокер. Показати IP 7 Листопада 2023 15:41
Такий гвалт, ніби це перші втрати чи перша зрада. Сумно, що віз і нині там.
Юрій Показати IP 7 Листопада 2023 17:07
А в нашій армії половина таких гнид і "руськоговорящих" потенційних зрадників які за 30 років незалежності не спромоглися вивчити українську мову що є основою держави Україна!
Лучанин до Юрій Показати IP 7 Листопада 2023 18:39
Мова - це прекрасно, але якщо носії тієї мови, такі хабарники і корупціонери, що їх будь-які інвестори десятою дорогою обходять, а гроші із бюджету у їхніх руках "зникають, як роса на сонці", то вчи мову, не вчи хоч ще 100 років, але сильної і заможної держави Україна не побудуєш.
Нестор Показати IP 8 Листопада 2023 18:43
Треба чекати висновків розслідування.. Але й так вже все як на долоні. Які шикування, на лінії фронту? Покарання повинно бути велике , позбавлення військового звання , всіх пільг позбавлення волі років на 15. І не тільки комбрига, але й тих, хто раніше ніж треба вишикував бійців. І велике питання, чому той комбриг - контробас, по суті кримінальний злочинець , спізнився , і приїхав після прильоту ракети??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus