USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Судили волинянина, який сам зробив рушницю та стріляв у бік людей

20 Вересня 2024 21:41
Два роки умовного терміну призначили волинянину, який сам зробив рушницю та патрони до неї, а також вистрелив у бік двох людей.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду.

На лаві підсудних опинився Роман Г., який у лютому 2015 року кустарним способом з підручних засобів незаконно виготовив рушницю. Саморобна зброя була придатною для стрільби патронами 20-го калібру.

Влітку 2019-го чоловік в одному зі спеціалізованих магазинів у Ковелі незаконно придбав ємність із вибуховою речовиною – нітроцелюлозним (бездимним) порохом. Її використав для виготовлення патронів до саморобної рушниці. Незаконне зберігання зброї поліцейські припинили 9 лютого 2024 року, вилучивши її.

Читати ще: У селі біля Луцька пенсіонер з рушниці стріляв у патрульних

Крім цього, 7 лютого 2024 року, перебуваючи в подвір’ї будинку, волинянин здійснив два постріли із незареєстрованої зброї (рушниці «ІЖ 43-м») в бік двох осіб, чим порушив громадський спокій.

Обвинувачений свою вину повністю визнав.

Романа Г. визнали винним у незаконному виготовленні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї і вибухових речовин, а також у грубому порушенні громадського порядку. Чоловік раніше не був судимий, характеризується посередньо, не працює, проживає один.

Читати ще: Знайшов у кущах: на Волині військового судили за зберігання гранати

За скоєне волинянину призначили п'ять років позбавлення волі. Але реальне покарання замінили двома роками іспитового строку. Також він заплатить понад 11 тисяч гривень за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хз Показати IP 21 Вересня 2024 11:02
його в укрооборонпром треба, замість...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus