USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Судили як ухилянта, а загинув у тюрмі: рідні лучанина запевняють, що його побили до смерті

Сьогодні 13:38
Сина Лідії Цісар Владислава визнали ухилянтом і засудили до трьох років тюрми. У травні його доправили в Дрогобицьку колонію. Не минуло і двох тижнів, як ледь живого чоловіка без свідомості привезли в реанімацію, розказує пані Лідія. Жінка переконана, що сина сильно побили.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Він був у Луцьку в СІЗО майже тиждень, потім – на Львівщині у колонії. І його звідти вже привезли в реанімацію майже мертвого й побитого. У наручниках кинули, як собаку. Він був увесь синій. Співмешканка поїхала, то їй розказали, якого його привезли. Якби вона не бачила, то я нічого не знала б. А вона сказала, що син був висохлий геть і вже весь побитий», – розповіла Лідія Цісар.

Владислава почали судити за ухилення від мобілізації рік тому. Чоловік розказував, що в дитинстві довго хворів на туберкульоз і має підтвердження з тубдиспансеру.

«У мене така хвороба, що якщо я захворію, то заражу не одну людину», – переконував Владислав.

Але військово-лікарська комісія визнала його придатним до служби в армії. Три роки тюрми дали й у суді першої інстанції, і в апеляції. Уже як із колонії опинився в реанімації, розказала мама, у нього виявили інші хвороби. Чоловік мав одразу кілька смертельних недуг, якими могли заразитись ті, хто поряд.

Читати ще: Ухилення від мобілізації: волинянин повернувся з Польщі, щоб доглядати за дідом з інвалідністю, але потрапив у тюрму

«Перший лікар зразу сказав, що йому залишилося жити пів року, бо він смертельно хворий. І вже ця хвороба була мінімум п'ять-шість років – пухлина головного мозку. Якби на ВЛК виявили, то його ще можна було б врятувати. Але пухлину виявили вже коли його без свідомості кинули побитого в коридорі. Тоді лікар зробив усі аналізи. А коли розрізали, там уже голова майже вся була ураженою», – розповіла мама померлого Владислава.

«Лікарі нам сказали: його дуже сильно побили, тому тіло не витримало», – додала сестра Юлія Доменко.

То як же чоловіка обстежувала військово-лікарська комісія на Волині? Ось що розповідав Владислав, коли був живим: «Мене зробили придатним. Завели в кабінет, на дверях якого писало «Капітан». Мене просто почали залякувати строком. Сказали: ви не прийдете, то вам світить від трьох до п’яти років. І мене зробили на рівному місці злочинцем. Я подав скаргу у військову прокуратуру й у поліцію. Вони просто прикрили цю військово-лікарську комісію і цих людей із ТЦК».

Читати ще: Мав допомагати батькам-пенсіонерам: волинянина посадили на три роки, бо не взяв повістку

Спочатку після смерті Владислава поліція відкрила кримінал за статтею «Умисне вбивство». Рідні кажуть, що судово-медичну експертизу робили довго – майже місяць.

«Приїхала в морг, де експерт робив експертизу. Питаю в нього: «Синці на тілі, щось є?» Відповідає, що там кілька синців. Кажу: «Як немає, якщо в документах є побої?» А він твердив, що немає. Я дзвоню слідчій, вона від мене слухавку не бере. Мама тільки нещодавно до неї додзвонилася», – пригадала сестра померлого.

Судмедексперт написав, що причиною смерті чоловіка є його захворювання. А синці на тілі, мовляв, до загибелі не мають жодного стосунку.

Кримінальне провадження вже закрили, і винних у смерті чоловіка немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus