USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Судять за хабарі: волинський еколог переконує, що його підштовхнули на злочин

3 Жовтня 2024 21:45
Керівника одного із секторів Держекоінспекції у Волинській області гучно зловили на хабарях у 2019 році. За даними правоохоронців, Михайло Гнатюк отримав 3000 доларів і 60 тисяч гривень від товариств, що працювали з паливом. Нібито посадовець вимагав і брав гроші за розв'язання різних питань.

Як йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», Михайло Гнатюк переконував, що ні в чому не винен.

Слідство зазначало, що три тисячі доларів посадовець отримав від представника ТзОВ «Вествуд». За це еколог не вживав заходів щодо припинення діяльності цього товариства, не ініціював проведення планових та позапланових перевірок.

Схожим чином Михайло Гнатюк двома траншами отримав 60 тисяч гривень від ТзОВ «Дизель форс». Обвинувачений запевняв: усі хабарі – провокація. Мовляв, люди, які давали гроші від імені товариств, не провадили підприємницьку діяльність, а дані про ці товариства їм невідомі.
Зі слів захисника обвинуваченого, другий свідок Микола Коваль, який представляв фірму «Вествуд», – більш досвідчений провокатор. Спілкування обвинуваченого з ним почалося телефоном. Згодом Коваль у суді розповів, за що еколог вимагав хабар. А вже керівництво Михайла Гнатюка поінформувало, що це навіть не було в його компетенції.

Читати ще: Хабар чи провокація? У Луцьку судять працівника держекоінспекції

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, яка веде справу, сподівається на справедливе рішення суду. Але на дебатах прокурор вирішив промовчати.

«Позицію прокуратури оцінюватиме суд, ґрунтуючись на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ», – поінформувала речниця Юлія Шевченко.

На наступному судовому засіданні мають заслухати останнє слово обвинуваченого. А тоді постановити – брав еколог Михайло Гнатюк хабарі чи ні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus