USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Судять волинянина, який побив дружину, а тоді дав їй тисячу гривень

Сьогодні 09:39
У суді розглядалася справа подружжя, тому що побутова сварка переросла в бійку. На лаві підсудних опинився чоловік. Перебуваючи в нетверезому стані, він взявся бити дружину до синців.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Під час допиту чоловік визнав свою вину й розповів, що того вечора вони разом із дружиною спершу випивали, потім посварилися, а вже далі дійшло до рукоприкладства. Завдану шкоду, а саме чисельні синці в потерпілої, підсудний оцінив у тисячу гривень. Отримання таких коштів жінка не заперечувала, але у виборі покарання повністю покладалася на суд.

З матеріалів справи відомо, що чоловік, хоч і не судимий, але раніше притягався до кримінальної відповідальності й не вперше бив дружину, через що потерпіла навіть була змушена шукати прихистку в кризовому центрі.

Читати ще: Лила багато води: на Волині пенсіонер побив дружину, яка заступилася за невістку

У першій інстанції кривднику призначили покарання у виді ста годин громадських робіт та обов’язку пройти програму для осіб, які чинять домашнє насилля. Обвинувачений прийняв рішення йти в апеляцію і просити більш м’яке покарання.

В апеляційний суд на засідання обвинувачений не з’явився. А його захисник клопотала про зупинення розгляду справи.

«На сьогодні обвинувачений проходить військову службу, зарахований до військової частини А7028. Зараз він захищає територію України в Донецькій області», – зазначила адвокат обвинуваченого Карина Гаврильчак.

Потерпіла Марта, своєю чергою, просила про відкладення засідання, оскільки не з’явилася її захисниця. Як зазначила, та перебувала на іншому судовому засіданні. Судді обурилися такою ситуацією, бо ж розгляд справи вже до того переносили.

Читати ще: «Скажи, за що я тебе 15 років бив»: волинянин хотів менше покарання за домашнє насильство

Адвокат обвинуваченого наполягала, що немає об’єктивних причин відкладати засідання, бо потерпіла сторона була повідомлена про розгляд завчасно. Але клопотання про відкладення підтримав прокурор.

Заслухавши позиції сторін, суд усе ж прийняв рішення відкласти апеляційний розгляд справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus