USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Судді, Суркіс і Порошенко: у реєстр декларацій вносили зміни, поки він був закритий

30 Жовтня 2020 21:07
Поки реєстр е-декларацій був закритий від громадськості через рішення Конституційного Суду, його очільник Олександр Тупицький вніс туди повідомлення про свою заробітну плату. Ще п’ятеро його колег по КСУ зробили те ж саме.

Тупицький, зокрема, отримав 181 тисячу гривень зарплати 29 жовтня, наступного дня після закриття реєстру. І того ж дня вніс повідомлення про зміни в майновому стані. Про це свідчить його декларація, пише 24 канал.

Того ж дня зарплати отримали і задекларували судді КСУ:

Володимир Мойсик (голосував «за» рішення КС) – 211,6 тисячі гривень;

Ірина Завгородня (голосувала «за» рішення КС) – 201,3 тисячі гривень;

Сергій Головатий (голосував «проти» рішення КС) – 206,4 тисячі гривень;

Олександр Литвинов (голосував «за» рішення КС) – 189,4 тисячі гривень.

На день раніше, 28 жовтня, 221,93 тисячі гривень отримав суддя Віктор Колісник (голосував «проти» рішення КС). Повідомлення про це він вніс до реєстру також 29 жовтня, коли доступ до системи був закритий.

Суддя Литвинов, крім зарплати, задекларував також отриманий кредит на 1,5 мільйона гривень.

Хто ще з відомих політиків вносив зміни в е-декларації

Поки доступ був закритий, нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» та олігарх Григорій Суркіс, який був серед ініціаторів скасування е-декларування, вніс інформацію про погашення кредиту на загальну суму 100,98 мільйона гривень. Раніше в декларації Суркіса був зазначений лише один кредит на мільйон євро від афілійованої з ним же англійської компанії Lumil Investments LLP.

Інформацію до реєстру також подав п’ятий президент Петро Порошенко. Він задекларував 22,5 мільйона гривень дивідендів від свого інвестиційного фонду.

Нагадаємо, НАЗК з 28 жовтня закрило реєстр електронних декларацій на виконання скандального рішення Конституційного Суду.

29 жовтня уряд ухвалив розпорядження, яким зобов’язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників. Ввечері того ж дня, реєстр знову запрацював.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ааааа Показати IP 30 Жовтня 2020 21:39
Забувайте вже про Порошенка! Все на зе, всі питання до зе!
123 Показати IP 31 Жовтня 2020 10:04
А автори звернення до КСУ хто? Вже є партійні і пофамільні списки.
124 Показати IP 1 Листопада 2020 09:12
Це що у нас за держава? Як кабмін може давати вказівки виконувати чи невиконувати рішення суду. Не ту країну назвали гондурасом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus