USD 40.00 41.00
  • USD 40.00 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Суд зобов’язав міськраду Горохова розробити історико-архітектурний план

3 Липня 2024 21:55
Волинський окружний адміністративний суд задовільнив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України і департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА про визнання протиправною бездіяльності Горохівської міської ради та зобов’язання органу місцевого самоврядування розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Про це інформує прокуратура Волині.

Прокурори з’ясували, що попри те, що Горохів включений до Списку історичних населених місць по Волинській області, а Міністерство культури та інформаційної політики зверталося до міської ради щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства та розроблення історико-архітектурного опорного плану, такий план не розроблений.

Читати ще: Суд зобов’язав селищну раду розробити історико-архітектурний план Турійська

Відсутність опорного плану створює загрозу самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичних центрів на території, руйнування пам’яток історії та культури, а також знищення історичної спадщини громади.

За втручання прокуратури орган місцевого самоврядування зобов’язано розробити історико-архітектурний опорний план міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Guest Показати IP 4 Липня 2024 08:15
Цікаво, чи прокуратура задавала собі питання," А чи на часі розроблення цього плану ?", який коштує чи малих грошей!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus