USD 40.90 41.22
  • USD 40.90 41.22
  • EUR 40.80 41.30
  • PLN 10.30 10.50

Суд змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Паші Мерседесу

14 Липня 2023 22:47
Солом’янський суд Києва міста Києва вирішив, що екснамісник Києво-Печерської лаври Павло Лебідь (Паша Мерседес) має перебувати під вартою. Йому замінено запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою строком до 14 серпня 2023 року.

Про це інформує пресслужба суду.

При цьому суд визначив Павлу Лебедю альтернативний запобіжних захід у вигляді застави у розмірі 33 мільйони 300 тисяч гривень. Вона може бути внесена або самим підозрюваним, або іншими особами.

Митрополит вже заявив, що не знає де взяти залогову суму. Його захист планує подавати апеляцію.

Лебідь спілкувався з одним зі свідків у кримінальній справі, чим порушив накладені судом обов’язки. Під час засідання митрополит заявив, що не знайомий зі свідком.

Напередодні йому оголосили про ще одну підозру – у порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань та виправдовуванні й запереченні збройної агресії РФ, вчиненими службовою особою повторно.

14 липня він заявив, що не визнає агресію Росії проти України.

Читати ще: «То він казав, що «Жигуль» – не машина?» Репортаж із рідного села Павла «Мерседеса», що неподалік Волині

«Російську Федерацію не вважаю агресором, бо там живе моя сестра. А ті, хто робить цю агресію, – тих засуджую... Я що, свою сестру назву агресором?» – заявив скандальний митрополит.

Крім того, він нахамив журналістці, яка задала йому це питання, заявивши, що у неї «ніколи не буде дітей».

На початку квітня екснастоятелю Лаври Павлу Лебідю вручили підозру в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі і заперечення дій країни-агресора. Суд відправив його під домашній арешт.

30 червня Солом’янський суд Києва залишив екснамісника Києво-Печерської лаври під цілодобовим домашнім арештом. Він мав перебувати під домашнім арештом до 31 серпня.

Служба безпеки України викрила нові факти протиправної діяльності Петра Лебідя і повідомила йому нову підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP 15 Липня 2023 09:00
Цяцяються з ним як незнати з ким. В загальну камеру до кримінальних злочинців.
Та.Мара Показати IP 15 Липня 2023 09:05
На фото з путіном ржав, хіхрав, ручками коськався, а тепер смуток, так і треба старому збоченцю, то йому не з хлопчиками ор(...)гії влаштовувати. Україну продало, тепер ще упц(мп)на рпц змінити,щоб люди побачили в яке ґовно ходять, наступний онуфрій і так по черзі всіх їх до тюрми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus