USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.75 10.90

Суд випустив з-під варти Семенченка, підозрюваного у створенні ПВК

14 Липня 2021 11:02
Суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Семена Семенченка з тримання під вартою на домашній арешт.

Про це повідомив сам Семенченко на сторінці в Facebook, інформує УНІАН.

«Позитивне рішення! Семенченку змінили запобіжний захід – домашній арешт. Але це ще не кінець. Боротьба продовжується», – написав він.

Відповідне рішення ухвалив Солом’янський районний суд Києва у середу, 14 липня.

Справа Семена Семенченка

24 березня в СБУ заявили про припинення діяльності воєнізованого збройного формування і постачання товарів військового призначення з Російської Федерації. Також в СБУ вказали, що діяльність так званої «приватної військової компанії» була спрямована «на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у т. ч. проти основ національної безпеки».

За даними СБУ, до складу компанії входили понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Контроль і координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України.

Окремо слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між «ПВК» і представниками різних організацій з країн Близького Сходу. Також зафіксовано «пропозиції організувати постачання зброї в ці країни».

У цій справі СБУ оголосила про підозри шістьом особам.

Серед організаторів такої діяльності в СБУ назвали народного депутата VIII скликання Семенченка та Євгена Шевченка, відомого широкій публіці як «позаштатний агент НАБУ». Семенченко і Шевченко всі звинувачення відкидають.

26 березня суд ухвалив рішення про арешт Шевченка із заставою у 5 млн грн.

30 березня після внесення застави він вийшов із СІЗО.

Того ж дня суд до 24 травня відправив Семенченка під варту без права на внесення застави.

29 березня джерело УНІАН у правоохоронних органах повідомило, що співробітники СБУ затримали ще одного фігуранта справи про створення «ПВК» – колишнього командира батальйону «Донбас» Анатолія Виногродського. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

14 травня стало відомо, що СБУ повідомила Семенченку про підозру у справі про обстріл будівлі телеканалу «112 Україна» у липні 2019 року.

У заяві СБУ сказано, що Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 14 Липня 2021 11:05
Что они не делают, не идут дела. Видно, в понедельник их мама родила.
Чому ж до Анонім Показати IP 14 Липня 2021 12:11
Сидів, пока не зібрав певну суму викупу(продав кілька схронів зі зброєю? ) . А медвед чук не хоче платити,то і так відберуть чи понадкушують.
777 Показати IP 14 Липня 2021 11:26
Да лучше б и не рожала...
Анонім Показати IP 14 Липня 2021 11:36
Семенченко відпустили додому. Стерненко відпустили додому. Створення незаконного військового формування, вбивство - це статті, за якими в Україні тебе відпускають під домашній арешт. Зате якщо написати кілька статей для російських ЗМІ, то такого небезпечного злочинця гарантовані кілька років в СІЗО.Тому шо всі борці з Лободою, Кіркоровим й «торгівлі на крові» - то автоматично святі люди за ними не закон, за ними вищі сили
Гидроцефал Показати IP 14 Липня 2021 12:06
Значит дорога ему в партию кивы - наличие жёлтой справки обязательно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus