USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Суд відмовився скасовувати опитування Зеленського

23 Жовтня 2020 16:47
Окружний адміністративний суд Києва відмовився визнати протиправним оголошення президента Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях.

Про це пише Українська правда з посиланням на пресслужбу ОАСК.

23 жовтня суд відмовив у задоволенні позову жителю Івано-Франківщини, який оскаржував вищезгадане опитування.

Зазначається: у зв’язку із тим, що сторони не прибули у судове засідання, суд розглядав справу у письмовому провадженні.

Читати ще: На опитування від Зеленського витратять понад 100 мільйонів, – ОПОРА

«В рішенні суду йдеться, що обов’язковою умовою надання правового захисту судом є наявність реального порушення прав особи на момент звернення до суду. Оголошення будь-яким суб’єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінене судом як дія, яка порушує право позивача.

Виходячи з меж заявлених вимог та аналізу положень чинного законодавства, суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим та недоведеним достатніми доказами, і відмовив позивачу у його задоволенні», – йдеться у рішенні суду.

Раніше Володимир Зеленський анонсував проведення у день виборів 25 жовтня всенародного опитування з питань. Самі питання він називав потім і не одразу, а одне за одним.

Ці 5 запитань стосуються: довічного ув’язнення за корупцію, створення вільної економічної зони на окупованій частині Донбасу, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації каннабісу в медичних цілях, використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України.

У більшості фракцій Верховної Ради розкритикували ідею президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Одне добре Показати IP 23 Жовтня 2020 18:25
На опитувальників і опитувальниць можна виливати все, що думаєте про зе і шлюг народних, виливати валерьянку, щоб коти збігалися, а собаки за котами самі прибіжать. Короче, все має бути, як у цирку.
??? Показати IP 24 Жовтня 2020 08:29
А судді хто?...
скептик до ??? Показати IP 24 Жовтня 2020 11:26
читай казку Івана Франка "Лис Микита"
скептик Показати IP 24 Жовтня 2020 11:32
тупорилі судді ОАС м.Києва прийняли чергове тупориле рішення. публічна заява херанта про організацію опитування в день проведення виборів, що є порушенням виборчого законодавства, на думку дурнуватого судді не є порушенням. тоді підготовка злочину також не повинна розглядатись як порушення ? треба чекати, поки його скоять ? ПОЛІЦІЯ !!!!! МЕНЕ НАМАГАЮТЬСЯ ВБИТИ !!!!! ОТ ВБЮТЬ, ТОДІ ПОДЗВОНИТЕ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus