USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Суд щодо відкликання депутатів Луцькради відклали через неявку голови комісії

19 Жовтня 2017 11:11
Через неявку голови Луцької міської виборчої комісії Леоніда Будцева засідання перенесли. Захисник депутатів, відкликання яких лобіює олігархічна група «Континіум» пояснює, що це навмисне вчинені дії, політична гра, а насправді підстав для відкликання немає.

Судове засідання відбулося 19 жовтня в приміщенні Волинського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, у Луцьку припинили ініціативу за відкликання депутатів, яку за фінансування групи «Континіум» ініціювали члени обласного осередку БПП «Солідарність». Самі ж депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Так, Артем Запотоцький просить визнати протиправним та скасувати постанову Луцької міської виборчої комісії про припинення ініціативи щодо відкликання 5 депутатів Луцької міської ради та зобов’язати міську виборчу комісію прийняти постанову про звернення до вищого керівного органу Блоку Петра Порошенка «Солідарність» про відкликання депутатів Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, а також прийняти постанову про звернення до Радикальної Партії Олега Ляшка про відкликання депутатів Костянтина Петрочука, Сергія Були та Аркадія Соломатіна.

На першому засіданні позиція позивача ґрунтувалася на тому що він не згоден, що через помилки в документах варто було припиняти ініціативу, й хоче, аби справу комісії продовжив суд. Зі своєї сторони представник депутатів, яких хочуть відкликати, Святослав Туз зауважив, щоне розуміє, яким чином окружний адміністративний суд може перебрати на себе функції державного колегіального округу. Також під час розгляду справи, голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцевзауважив, що комісія не визначила способу перевірки голосів і суд оголосив перерву, аби витребувати додаткові докази у Луцької міської виборчої комісії.

Продовжуючи засідання, суддя оголосив клопотання від голови комісії Леоніда Будцева про перенесення справи у зв’язку з тим, що він не може прийти.

Зваживши на це, Феміда відклала розгляд на 27 жовтня на 10:00 годину зауваживши, що наступного разу розгляд буде проводитися без Будцева, якщо його знову не буде.

Захисник депутатів Святослав Туз пояснює, що те, що відбулося сьогодні – сплановані дії зацікавлених у відкликанні людей.

«Насправді все це – політична гра опонентів. Справа у тому, що ініціативна група з відкликання депутатів говорить про те, буцімто, депутатів треба відкликати, адже вини порушили партійні норми. Минулого разу суд і попросив позивачів представити такі «партійні норми». Вочевидь, сьогодні їх не змогли представити тому й процес затягується», - розповів Святослав Туз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus