USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Суд продовжив домашній арешт Медведчука до 7 вересня

9 Липня 2021 09:27
Печерський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 7 вересня народному депутату від фракції «Опозиційна платформа – За життя» у Верховній Раді Віктору Медведчуку, якому інкримінують державну зраду.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення у п‘ятницю, 9 липня, ухвалив слідчий суддя Сергій Вовк.

«Застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши залишати своє місце проживання строком до 07.09.2021 року включно», – оголосив суддя.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 8 липня о 9 ранку почав засідання у справі народного депутата від фракції «Опозиційна платформа – За життя» у Верховній Раді Віктора Медведчука. Засідання тривало близько 13 годин. Після цього слідчий суддя Сергій Вовк пішов до нарадчої кімнати і заявив, що оголосить рішення 9 липня орієнтовно о 8.00 або 8.30.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру депутатам від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов’язав його носити засіб контролю – електронний браслет до 9 липня.

Офіс генерального прокурора продовжив до шести місяців – до 11 листопада термін досудового слідства у справі депутатів від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus