USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Суд поновив ексглаву Вінницької поліції, який звинувачував Порошенка в організації втечі судді Чауса

13 Лютого 2021 13:07
Верховний Суд поновив на посаді ексглаву поліції Вінницькій області Антона Шевцова, якого підозрювали в держзраді.

Колегія суддів визнала протиправним наказ Нацполіціі від 14 березня 2016 року про звільнення з посади Шевцова, пише Страна.

Суд зазначив, що поліцейські, які звільняються зі служби за особистим проханням, повинні не пізніше, ніж за три місяці попередити про це, вказавши причину звільнення і дату бажаного звільнення. Однак в рапорті Шевцова ці два пункти вказані не були. Крім того, він був поданий менше, ніж за три місяці.

Колишнього главу поліції області суд поновив на посаді з 29 березня 2016 року. Його позов про виплату 61 923 грн за час вимушеного прогулу розгляне Окружний адмінсуд Києва.

Антон Шевцов – колишній начальник севастопольської міліції. Він був близький до оточення експрезидента Порошенка і на посаді начальника чернігівської міліції займався в 2015 році організацією виборів по округу в Раду ставленика Порошенка Сергія Березенка.

Березенко переміг, і в нагороду за службу Шевцова призначили начальником Вінницької обласної поліції.

Як пізніше говорив сам Шевцов, йому Порошенко поставив завдання «притиснути Гройсмана». Але в процесі виконання цього завдання на Шевцова вивалили «компромат» (фото з його дідом із Севастополя на параді російського флоту в 2014 році, а також фото з російським боксером Валуєвим). Порошенко його захищати не став. У підсуику проти Шевцова завели справу про держзраду, а з поста начальника поліції звільнили.

Шевцов виїхав з України, а в 2019 році дав велике інтерв’ю, де розповів про причетність Порошенка до низки злочинів. Зокрема розповів, як Порошенко в 2016 році організував втечу з України в Молдову судді Чауса, який тоді був підозрюваним у справі про хабарництво.

Як заявляє Шевцов, вивозила суддю особиста охорона Порошенка.

«21 серпня близько 16:00 Чауса привезли до готелю «Салют». На вулиці, яка йде від готелю вниз, є дві кишеньки. До однієї з них і під’їхав чорний «Ленд Крузер». Автомобіль, ймовірно, службовий ДСО. У ньому знаходилося двоє працівників особистої охорони президента Порошенка. Отримали наказ вони, за моєю інформацією, від генерала Фдорова – начальника особистої охорони Порошенка. Їхнє завдання було забрати суддю Чауса, відвезти в аеропорт і посадити на літак. І цей літак без проходження митного і прикордонного контролю вилетів у Молдову. Сам Чаус каже, що це був державний літак. Але я сумніваюся. Швидше за все, це був приватний борт, а дзвінком з АП було дано вказівку його не оглядати. Такі речі практикувалися часто», – заявляв Шевцов в інтерв’ю.

Кримінальна справа, відкрита щодо Шевцова, була закрита в 2016 році на підставі відсутності складу злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Виборець Показати IP 13 Лютого 2021 16:52
а хіба Порошенко знову не вбив рідного брата?
Да до Виборець Показати IP 13 Лютого 2021 17:18
То було в Молдові. Ви праві.
Угу Показати IP 13 Лютого 2021 19:32
Порох ще й сьогодні заробляє по 80 млн. в день на армії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus