USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.60 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Суд – передостання інстанція для українців, - Ігор Палиця

19 Грудня 2017 17:21
Лише закони та совість повинні керувати рішеннями луцьких суддів у той час, коли прокуратура та СБУ чинять свавілля, а суд лишається для громадян передостанньою інстанцією захисту, окрім Бога. З такими словами голова Волиньради Ігор Палиця звернувся до суддів Луцького міськрайонного суду під час відкриття Палацу правосуддя.

Сучасний Палац правосуддя, де працюватиме Луцький міськрайонний суд, відкрили 19 грудня. Бути судовій системі чесною та прозорою, аби на неї не могли тиснути ані влада, ані вулиця, побажав під час урочистого відкриття Палацу правосуддя голова обласної ради.

Ігор Палиця зазначив, що сьогодні високу оцінку роботі міськрайонного та апеляційного судів дали очільники Вищої ради правосуддя та Державної судової адміністрації, тому що вони прибули привітати луцьких колег у новому чудовому приміщенні. Він висловив сподівання, що суддями у цьому приміщенні керуватимуть лише закони та їхня совість – більше ніхто не може і не повинен впливати на прийняття ними рішень.

«Сьогодні важкий час для вас всіх, тому що стабільність, на яку ми очікуємо, з кожним роком зводиться до того, що кожен, хто приходить до влади, хоче переписувати кодекси, щоб мати можливість якимось чином вами керувати – правилами гри, призначеннями, перепризначеннями», - наголосив Ігор Петрович.

Окрім того, попросив присутнього голову Вищої Ради Правосуддя бути тією інстанцією, яка захищає суддів так, щоб ніхто не міг на них тиснути, ані «телефонне право» чиновників, ані право вулиці, яке в 2014 році приходило у масках і зараз де-не-де хоче приходити і розповідати, як кому приймати рішення. Він відзначив, що від Вищої Ради Правосуддя залежить, як працюватимуть судді. Бачачи їхній захист і незалежні рішення, судді на місцях працюватимуть по совісті.
«Ви, судді, тут передостання інстанція. Останню тут представляє наш владика», - завернувся до присутніх голова Волиньради.

Він зауважив, що правоохоронні органи – СБУ, прокуратура, роблять зараз щось незрозуміле, коли придушується бізнес, вигадуються справи. Отже, суд стане тією передостанньою інстанцією, де люди шукатимуть захисту у господарських та кримінальних справах. Ігор Палиця наголосив, що ще однієї революції Україна не переживе – вона розвалиться, не буде ані інвестицій, ані поваги один до одного.

Голова облради зазначив, що судді не повинні боятися, коли відбуваються такі речі, як наприклад, нещодавня спроба захоплення Жовтневого палацу у Києві та заяви Міхеїла Саакашвілі про те, що він до цього непричетний.
«Ти зробив злочин – ти маєш сидіти в тюрмі, ким би ти не був. Робиш злочин на території нашої країни, маєш відповідати на території країни, хто б ти не був – з паспортом, без паспорта, повинен бути порядок. Жорсткий, але правильний. Відповідати повинні ті, хто порушує закон, а приймати рішення повинні ви», - відзначив Ігор Палиця.

Він пообіцяв, що обласна рада і надалі йтиме назустріч суддям та побажав, аби ті захищали народ України та не соромилися дивитися людям в очі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Доктар Шацький 33см. Показати IP 19 Грудня 2017 17:28
А остання - клаптик землі у Гараджі безкоштовно ....
Суддя Дреддд до Доктар Шацький 33см. Показати IP 19 Грудня 2017 17:54
це точно, але і за цей клаптик прийдеться заплатити...
пр Показати IP 19 Грудня 2017 17:41
на 27 школу грошей немає. а на суд .прокурорам є
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 19 Грудня 2017 18:20
Не скажу, що судді всі неупереджені. Нещодавно, коли я виграв справу у судах всіх інстанцій, у міського голови Нововолинська В. Сапожнікова за ненадання мені інформації про дерибан мерією комунального майна, бюджетних коштів та землі і виконавчий комітет (очолює - Сапожніков) був оштрафований за невиконання постанови Львівського апеляційного суду, а дії мера були визнані протиправними - за що Обласна виконавча служба й оштрафувала виконком на 5100 грн. - то він подав у суд на Виконавчу службу. І Луцький окружний адміністративний суд відмінив штраф! І до одного місця суддям законодавство та Конституція України. Нас - простих громадян суди не захищають, хоча на папері, вся влада належить нам! Мер Нововолинська судиться із державою Україна. Очевидно, судді добре "поколядували". Окрім найвищої інстанції, про яку згадує у промові, є іще одна - проміжна - прості люди. Вони не жартуватимуть!
Тверк Показати IP 19 Грудня 2017 21:18
Остання інстанція-суд Лінча, або самосуд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus