USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Суд оштрафував українську блогерку на 250 тис. грн за провалену акцію в Instagram

19 Жовтня 2021 10:34
Українська Instagram-блогерка Алевтина Черкашина, більш відома за псевдонімом «diva_olivka», повинна сплатити 250 тис. грн за порушення умов акції в соціальній мережі.

Таке рішення ухвалив Господарський суд Києва у вересні 2021 року після позову замовниці Вероніки Синиці, повідомили у виданні dev.ua.

Підприємиця Вероніка Синиця підписала з відомою блогеркою договір 1 вересня 2020 року про проведення акції з розіграшу призів (giveaway).

Блогерка гарантувала, що після giveaway кількість підписників на сторінку Синиці зросте на 50 тисяч.

Замовниця повинна була сплатити 500 тис. грн на рахунки Алевтині Черкашиній. Першу половину суму заплатили перед початком акції, але друга мала надійти після успішного виконання умов договору. Однак «diva_olivka» їх не виконала.

Замість обіцяних 50 тисяч нових підписників, участь в акції блогерки взяли лише 22,8 тис. сторінок, зареєстрованих у соцмережі.

Алевтина Черкашина підтвердила на судовому засіданні, що на сторінку Синиці підписались 22,8 тис. людей, а не 50 тис. Однак додала, що «не є відповідальною за волевиявлення та дії інших осіб». Натомість суд вирішив, що блогерка взяла на себе прямі зобов’язання збільшити кількість підписників на 50 тис., підписавши договір із Синицею.

Замовниця хотіла стягнути з блогерки 1 млн 250 тис. грн, проте суд задовольнив її вимоги лише частково.

Суддя дослідила обставини справи й з’ясувала, що Вероніка Синиця була посередницею між Алевтиною Черкашиною та іншою клієнткою. Синиця порушила договір зі своєю клієнтою та мусила сплатити штраф 250 тис. грн.

Тому суддя задовольнила позов лише стосовно суми 250 тис. грн як відшкодування матеріальних збитків. Стосовно же 700 тис. грн упущеної вигоди, 250 тис. грн, виплачених Синицею на початку, та моральної компенсації розміром 50 тис. грн, то суддя вирішила, що немає підстав задовольняти ці вимоги.

«diva_olivka» є відомою українською Instagram-блогеркою. На її сторінку підписано понад 1,3 млн користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2021 11:12
Давно пора цю сферу шархайства брати під контроль
так до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2021 11:23
Є попит- буде і пропозиція.
Лучанин до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2021 12:24
Під контроль так, але в чому шахрайство? Раніше дивились телебачення там показували рекламу і заробляли гроші. Зараз фактично будь хто, може це робити завдяки різним інтернет ресурсами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus