USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Суд на Рівненщині зобов'язав чоловіка прочитати «Кайдашеву сім’ю»

3 Квітня 2024 20:57
У селищі Гоща на Рівненщині суд зобов’язав місцевого жителя прочитати роман «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького. Такий вирок суддя виніс чоловікові за крадіжку з будинку сестри, про що свідчать дані в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У суді сестра звинувачувала брата в тому, що він проник на територію успадкованого нею будинку й вкрав речі на понад 6 тис. грн. Обвинувачений же стверджував, що забрав лише своє майно, передає Gazeta.ua.

Як йдеться у вироку суду від 28 березня, наприкінці травня 2023 року Віталій Бондар зайшов на приватну територію, зірвав з господарської будівлі замок і забрав звідти різне приладдя на загальну суму 6641 грн. Пізніше чоловік пошкодив двері будинку й виніс плужок і огортач, які нібито належать йому. У суді аргументував свої дії тим, що дізнався про намір сестри продати успадкований нею батьківський будинок, тому вирішив забрати своє майно. Також зазначив, що попереджав родичку про свій приїзд.

Читати ще: Схопила за волосся та головою в холодильник: волинянка в магазині влаштувала розбірки з коханкою чоловіка

Водночас потерпіла розповіла, що про вирвані двері в будинку дізналася від сусідки. Напередодні до домогосподарства приїжджав її брат і казав, що хоче забрати воза та інструменти. Потерпіла тоді викликала поліцію, обвинувачений поїхав, але залишив записку з погрозами. За словами жінки, брат почав приїжджати до неї після того, як її чоловіка мобілізували до ЗСУ, зривав замки, викидав речі, писав повідомлення з погрозами і побажаннями смерті.

Суддя визнав Віталія Бондара винним за статтею про крадіжку, вчинену у великих розмірах чи в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 ККУ) й призначив покарання – рік іспитового терміну. Крім того, обвинувачений має прочитати декілька творів, серед яких – роман Івана Нечуй-Левицького «Кайдашева сім’я». Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus