USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Суд конфіскував у Киви 1,2 млн, які він заробив на жомовій ямі

13 Серпня 2021 19:05
Вищий антикорупційний суд повністю задовольнив позовні вимоги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та стягнув з народного депутата ОПЗЖ Іллі Киви в дохід держави необгрунтований дохід 1,2 мільйона гривень за передачу в оренду жомової ями.

Про це пише УП.

13 серпня 2021 року ВАКС задовільнив позов виконувача обов’язків начальника відділу управління САП Демківа Д.М. про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн гривень, що належать народному депутату України, та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави.

Встановлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та, не маючи правомочності щодо володіння користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності.

За оренду вказаний народний обранець протиправно отримав 1 242 236 гривень. Ще 10 тисяч гривень було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій.

Вказано, що рішення суду може бути оскаржене упродовж 30 днів з дня складання повного тексту рішення через подання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Повний текст рішення буде складено та підписано 17 серпня 2021 року.

У липні 2020 року журналісти з’ясували, що народний депутат з «ОПЗЖ» Ілля Кива заробив на жомовій ямі 1,2 мільйона гривень і мешкає у незадекларованій квартирі, з власницею якої його пов’язують лише інтимні стосунки.

Вже восени Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку декларації нардепа, у якій був зазначений дохід від здачі в оренду жомової ями.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з народного депутата від «ОПЗЖ» Іллі Киви 1,2 мільйона гривень в рамках цивільної конфіскації, яка діє в Україні із листопада 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К. лучанин Показати IP 13 Серпня 2021 19:09
Він кум Медведчука. Руки геть від нього!
тетя Соня до К. лучанин Показати IP 14 Серпня 2021 08:32
шо ві гаваритє? наші єслі і не кумовья то всьоравно поддерживают друг друг друга. ой вей. бедний Іллюша.такоє . горе. но ві знаєтє он такі не бедний.
В. Показати IP 13 Серпня 2021 23:17
Бизнисмен ....ети....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus