USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

Суд із п'ятої спроби арештував підозрюваного в зливі позицій ЗСУ псевдоактивіста Стахіва

Сьогодні 18:06
Суд обрав запобіжний захід псевдоактивісту Остапу Стахіву, якого підозрюють у незаконному поширенні локацій ЗСУ та шахрайстві.

Про це повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець у коментарі «Українській правді».

Рішення виніс Галицький районний суд Львова 2 жовтня.

За клопотанням прокуратури, підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, до 30 листопада 2024 року включно.

Суд чотири рази переносив засідання з обрання запобіжного заходу Стахіву, оскільки підозрюваний не з’являвся в суд або вимагав відводів.

Нагадаємо, Остап Стахів у часи пандемії ковіду був одним із очільників руху антивакцинаторів.

Проти Стахіва з 2021 року порушено кримінальну справу за статтею про повалення конституційного ладу. За даними СБУ, він збирав зброю, прихильників і діяв у мережі, яку координували з Росії.

18 листопада того ж року Стахіва відправили до СІЗО на 60 діб із можливістю вийти під заставу. 30 листопада за Стахіва внесли заставу у 998 800 гривень. Після СІЗО його скерували до Львівської обласної психіатричної лікарні для проходження експертизи.

А на початку 2024 року стало відомо, що Стахів створив мережу прихильників для протидії мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus