USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Субсидію перерахують через здорожчання світла: ПФУ показав цифри

8 Червня 2024 19:53
У зв’язку із зростанням тарифу на електроенергію розмір субсидії перерахують. Відповідно до постанови уряду від 06.08.2014 Nº 409, розмір субсидії розраховується як різниця між сумою оплати за ЖКП та обов’язкового платежу.

Так, з 1 червня оплата за комунальні послуги збільшиться у зв’язку із зростанням тарифу на світло, йдеться у поясненні Пенсійного фонду.

Зазначається, що обов’язковий платіж визначається шляхом ділення сукупного доходу всіх членів домогосподарства за два квартали на кількість місяців, за які враховані доходи. Також враховується обов’язковий відсоток платежу за ЖКП (частка доходу) для домогосподарства ( обчислюється за спеціальною формулою).

Читати ще: Пенсії в Україні підвищили з червня: у кого зросли виплати і на скільки

У ПФУ для прикладу підрахували, що сім’я з трьох осіб (працююча мати із щомісячним доходом 9200 грн та двоє неповнолітніх дітей) після перерахунку додатково отримає до субсидії 218,4 грн.
Водночас у Пенсійному фонді нагадали, що житлова субсидія розраховується індивідуально для кожного домогосподарства з урахування переліку та вартості ЖКП та кількості членів домогосподарства.

Уряд підняв тариф на електрику для населення з 1 червня на 60%, до 4,32 грн/кВт-год. Відповідне рішення Кабмін ухвалив 31 травня.

Прогнозують, що після підняття ціни на електроенергію для населення в Україні можуть підняти тариф на холодну воду та опалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus