USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

«Створюємо комфортні умови для дітей»: як у Луцьку енергомодернізують навчальні заклади

17 Серпня 2023 19:16
Міський голова Ігор Поліщук проінспектував об’єкти дошкільної освіти та спортивні школи громади, на яких втілюються в життя заходи енергомодернізації. Разом із директором департаменту освіти Луцької міської ради Віталієм Бондарем він відвідав дитсадки №29, 16, 2, 8, а також ДЮСШ №1.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

У цих закладах встановлюють індивідуальні теплові пункти (ІПН) та утеплюють фасади. У ДЮСШ №1 змонтовано тепловий насос, який слугуватиме альтернативним джерелом гарячого теплопостачання.
«Цього року запланована енергомодернізація 36 об’єктів – це наші школи, садочки та окремі спортивні заклади, – розповів Ігор Поліщук. – У 22 таких об’єктах буде відбуватися капітальний ремонт і утеплення фасадів. В інших будуть встановлені індивідуальні теплові пункти або теплові насоси, як у ДЮСШ №1. Основна мета цих заходів – економія енергоносіїв. Ми знаємо, яка складна сьогодні ситуація з газом та електроенергією. Тому необхідно економити кошти та зменшувати залежність від газу. З цією метою, власне і проводиться енергомодернізація».
Міський голова наголосив, що енергомодернізація в закладах дошкільної освіти громади відбувається без залучення бюджетних коштів, а за рахунок механізму енергосервісу. Цей механізм передбачає, що енергоефективні заходи у будівлях бюджетних установ проводять приватні інвестори. Орган місцевого самоврядування розраховується з ними з коштів, зекономлених у результаті скорочення витрат на енергоносії.
«Оскільки у дошкільних закладах вже ведуться ремонтні роботи, то у двох найстаріших дитсадках Луцька міняємо дахи за кошти міського бюджету. Таким чином готуємося до нового навчального року для того, щоб діткам, які відвідують садочки, вихователям, школярам було комфортніше, тепліше, і щоб ми могли економити бюджетні кошти», – підсумував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus