USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Студенти з Луцька спробували себе в ролі місцевих депутатів

5 Грудня 2022 13:56
22 студенти ВНУ імені Лесі Українки спробували себе в ролі депутатів міської ради. У рамках проєкту «Оновлення 2022. Прокачайся заради майбутнього» вони мали можливість прослухати навчальні лекції, долучитися до практичних занять, створити політичну силу та провести передвиборчу кампанію. Фінальним етапом проєкту стала імпровізована сесія у стінах Луцької міської ради.

Як розповіла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», депутатка Луцької міської ради Катерина Шкльода, упродовж кількох тижнів тривав проєкт «Оновлення 2022. Прокачайся заради майбутнього».

Його спільно реалізовують Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Волинський національний університет імені Лесі Українки та департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

«Проєкт покликаний підвищити обізнаність активної молоді. Багато студентів, які долучалися до лекцій у рамках проєкту, прагнуть стати політиками, аби змінювати країну. Вони мають дуже багато гарних ідей. Їм, однак, не вистачає впевненості, деяких знань, розуміння того, що таке політичний процес. Наприклад, на першій лекції всі дуже здивувалися, коли дізналися, що депутати місцевих рад не отримують заробітної плати», – сказала Катерина Шкльода.
Загалом із жовтня близько 60 студентів періодично відвідували лекції, що входили до чотирьох навчальних блоків: «Право», «Медіа», «Фінанси» та «Політика».

«Останній блок – «Політика». Вони пройшли Школу молодого депутата, змогли сформувати свою політичну силу, провести передвиборчу кампанію тощо, тобто в мініатюри зіграти увесь процес. Зараз – фінал. Найкращих студентів, які пройшли всі навчальні етапи протягом більш ніж місяця (це 22 учасники), ми запросили в сесійну залу, аби вони відчули, як це – бути депутатом, проголосували за проєкт рішення, який вони же підготували. Загалом вони мають зрозуміти, що депутат місцевої ради повинен працювати на благо громади. Якщо це усвідомлення в них закладеться з самого початку, вони в майбутньому більш свідомо ставатимуть депутатами», – зазначила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Із вітальним словом до студентів, присутніх у сесійній залі, звернулася заступниця Луцького міського голови, депутатка Ірина Чебелюк.

«Тут – ті, хто вже сьогодні ставить собі за мету в майбутньому спробувати зійти на політичний п’єдестал, взяти активну громадську участь у формуванні життя міста, громади, області чи країни. Цей шлях непростий. Кожна підготовка до сесійного засідання – це величезна робота. У цій залі – багато політичних сил, але всі ми чітко розуміємо, що будь-яке питання, що тут обговорюється, повинне не містити політики у значенні перетягування ковдри одне на одного. Ідеться про життєдіяльність міста, нормальне його функціонування, комфортне життя кожного мешканця. Кожен депутат у цій залі дбає про наше спільне майбутнє», – наголосила вона.
Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось зауважив, що активні студенти, які хочуть працювати та розвиватися, будуть відігравати важливу роль у житті громади в майбутньому.
А про регламент роботи депутатів, підготовку проєктів рішень та засідання сесій міськради студентам детально розповів керівник відділу секретаріату Луцької міської ради Олександр Шеремета.
Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus