USD 40.45 40.87
  • USD 40.45 40.87
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Студенти ВНУ імені Лесі Українки зустрілися з Постпредом України при Раді Європи під час поїздки у Францію

28 Червня 2024 10:39
На запрошення народної депутатки України, голови наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки Ірини Констанкевич у Страсбург (Франція) прибула делегація Волинського національного університету імені Лесі Українки. Ректор Анатолій Цьось, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Людмила Єлісєєва, декан факультету іноземної філології Лариса Макарук, декан факультету міжнародних відносин Антоніна Шуляк відвідали літню сесію ПАРЄ у Палаці Європи.

Вони стали учасниками сайд-івентів на тему«Журналісти мають значення: заклик звільнити українських журналістів,утримуваних у полоні РФ», стосовно депортованих українських дітей, відвідали показ фільму від Суспільного про те, як Росія краде нашу історію. Окрім того, зустрілися із Постійним представником України при Раді Європи, членом Наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки Борисом Тарасюком.

«Разом зі студентами побували у досвідченого українського політика, державного діяча, дипломата, колеги з Наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки Бориса Тарасюка. У 90-х роках він очолював процес вступу України до Ради Європи, за плечима – десятки років міжнародної роботи, тож з Борисом Івановичем було про що поспілкуватися студентам», – написала Ірина Констанкевич.
Читати ще: «Найбільш знакова для України»: Ірина Констанкевич про літню сесію ПАРЄ

Як повідомила депутатка, ця зустріч знакова відразу в кількох аспектах. Зокрема вона зазначила, що постійне представництво України при Раді Європи – надважлива інституція у контексті нашої європейської інтеграції, адже повсякчас співпрацює із Венеційською комісією у справі щодо вступу України до ЄС. Крім того, зустріч важлива і для розвитку регіональної освіти.
«Перебування студентів за кордоном, до того ж, участь у важливих міжнародних подіях, екскурсії в один з головних статутних органів Ради Європи, розмови з дипломатами та парламентаріями позитивно вплинуть на підвищення рівня знань студентства, на академічне та професійне зростання університету загалом», – переконана Ірина Констанкевич.
«Як голові Наглядової Ради ВНУ імені Лесі Українки мені важливо, аби студенти отримали практичні знання саме на постійній основі, тому разом із ректором Анатолієм Цьосем підняли питання щодо можливості стажування студентів при Раді Європи. Впевнена, це потужний крок уперед, мотивація для студентів як наших правонаступників на дипломатичному фронті», – додала парламентарка.

Читати ще: НАТО створить нову місію для допомоги Україні, – ЗМІ

Так, роботу Постійного представництва України при Раді Європи важко переоцінити: важливі рішення задля підтримки України, одностайність і безкомпромісність у питанні винуватості й покарання для агресора від організації – все це результат успішної дипломатії.
Одне з найважливіших досягнень – Борис Тарасюк повідомив, що заплановано підписання двосторонньої угоди між Україною та Радою Європи про створення міжнародного спеціального трибуналу для Росії. Сума прорахованої компенсації для України становить €50 мільярдів на рахунках європейських банків.

Ще одна новина на користь України, про яку повідомив Борис Іванович під час зустрічі, – 25 червня 2024 року зʼявилося рішення Великої палати Європейського суду з прав людини у справі «Україна проти Росії (щодо Криму)». Голова суду визнала прийнятними заяви України щодо насильницьких зникнень, жорстокого поводження, незаконних затримань, примусового насадження російського громадянства, утисків, переслідування та конфіскації майна релігійних організацій, що не належать до російської православної церкви, заборони української мови в школах та переслідування україномовних дітей, переслідування кримських татар та багато іншого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus