USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Студентам, яким за 30, можуть залишити відстрочку від мобілізації. Зареєстрований законопроєкт

18 Вересня 2023 22:14
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який є альтернативою до раніше зареєстрованого законопроєкту, що набув широкого розголосу. Цей законопроєкт, як відомо, скасовує відстрочку від мобілізації студентам та аспірантам, які досягли 30-річного віку та здобувають непослідовну освіту.

У випадку ухвалення нового законопроєкту буде скасована одна з умов ненадання відстрочки від мобілізації – 30-річний вік. Все інше залишається – відстрочку від мобілізації не зможуть отримати студенти без врахування віку, які здобувають другу або третю освіту, пише ТСН.

На аспірантів та докторантів ця норма не поширюватиметься, якщо вони навчаються на денній або дуальній формі, то зможуть отримати відстрочку від мобілізації.

У новому законопроєкті розширений перелік здобувачів освіти, які отримають право на відстрочку від мобілізації.

Читати ще: У Раді запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для студентів з другою освітою

Відстрочку від мобілізації пропонують надавати всім здобувачам вищої освіти, які навчаються за спеціальностями, «яким надається особлива підтримка». Відстрочка буде надаватися незалежно від того чи вперше здобувається відповідний рівень освіти.

У пояснювальній записці ініціатори законопроєкту роз’яснюють, що йдеться про дефіцитні спеціальності, які потрібні для відбудови економіки. Які саме спеціальності увійдуть до переліку, має визначити МОН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus