USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Стометрівка та засніжений терикон: прогулянка шахтарським Нововолинськом. Фоторепортаж

24 Грудня 2021 07:00
Нововолинськ – молоде місто, яке засноване у 50-х роках минулого століття. Тут живе майже 57 тисяч людей. Нововолинці – це люди сталевої волі, чимало з яких працює або ж працювало на шахтах. Нині з одинадцяти копалень у волинському місті працює лише декілька, але Нововолинськ і досі називають шахтарським містом.

Інформаційне агентство Волинські Новини завітало до Нововолинська, де прогулялося центром міста, а також побачило терикон.

Розпочали прогулянку від міськради, завітавши до місцевого парку, посеред якого височіє величезне оглядове колесо, оточене різноманітними атракціонами. Нині вони прикриті снігом та перебувають на відпочинку, очікуючи теплих пір року.
Далі ми пішли в центр, а саме на бульвар Шевченка, де на великій площі розташований пам’ятник самому Тарасу Шевченку, а неподалік від нього – першобудівникам міста. Місцеві називають цю пішохідну вулицю стометрівкою. На ній зосереджено багато закладів, а для мам з немовлятами це улюблене місце прогулянки.
Покинувши центр міста, ми прийшли на автостанцію, але бути в Нововолинську і не побачити терикон не могли. Тримаємо в руках фотоапарат та запитуємо в контролерки, чи місцева і де можна побачити терикон. Жіночка каже, що неподалік від автостанції, за півтора кілометра по трасі, є один терикон, бо інші розташовані дуже далеко. Вона не лише розповідає про це місце, а й просить водія одного з автобусів підвезти нас. Чоловік виявися доволі товариським, не лише розповівши, як підібратися поближче до терикону, а й не взявши гроші за проїзд.

Здалеку не дуже зрозуміло, що це терикон, адже нині на ньому ростуть дерева, до того ж він покритий снігом. Тож якщо ціль вашої поїздки до Нововолинська – терикони, то зимою ви навряд зрозумієте, що це величезний штучний насип.
Шахтарське місто Нововолинськ – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
увядание Показати IP 24 Грудня 2021 08:46
что осталось от совка спустя треть столетия - тем и живут
Анонім до увядание Показати IP 25 Грудня 2021 21:25
Для прикдаду Польща попрощалась з совком. І тепер ВВП Польщі більше за ВВП педоРашії. А соціальна справедливість, можливості для людей, підтримка держави ... От куди потрібно рухатись, а ви застрягли в совку, як в гробу.
Так Показати IP 24 Грудня 2021 12:43
Якщо в них з голови вийняти совок, то голова відпаде через "нєнужность"
Олег Показати IP 25 Грудня 2021 10:31
Чув таку ідею, щоб зробити Нововолинськ туристичним містом, як радянським. Таке життя. Але совок пішов у минуле. Нормальне місто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus